Evde dondurma nasıl yapılır? İşte yılların dondurmacıları gibi dondurma yapmanızı sağlayacak tüyo
Evde dondurma yapmak, yaz aylarında serinlemek için harika bir seçenektir. Yılların dondurmacıları gibi lezzetli bir dondurma yapabilmeniz için size bazı püf noktaları vereceğiz.
DONDURMA TARİFİ
Dondurma Malzemeleri:
- 1 Litre Yağlı Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Salep
- 1 Çay Kaşığı Vanilya
Dondurma Hazırlanışı:
Bir kap içerisine; salep, şeker ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tencereye 1 litre süt konarak orta ateşte kaynatılır.
Kaynayan sütün içerisine hazırlanan karışım azar azar eklenir, kaynama olunca ocağın altı iyice kısılır.
Saat tutulur ve not alınır 10 dakika savrularak kaynama işlemine devam edilir.
Süre bitince dondurma malzemesi ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.
Ilıdıktan sonra 2 saat bekletilmek üzere dondurucuya atılır.
2 saat sonra çıkarılır ve her saatte bir 5 saat boyunca sütü donana kadar karıştırılır.
Bu sayede sakızlaşması sağlanır.
Artık bu süre dolunca dondurma servise hazırdır.
Afiyet olsun!
Farklı meyveler, kuruyemişler veya çikolata parçacıkları ekleyerek kendi tarzınıza uygun bir dondurma yapabilirsiniz.
Kaynak:BBN