KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2930 %0,34
48,4656 %0,56
4.830,36 % 0,04
Ara
BBN Haber Yaşam Evde işkembe hazırlarken böyle pişirin: Kokusuz ve lezzetli işkembe yapmanın yolu

Evde işkembe hazırlarken böyle pişirin: Kokusuz ve lezzetli işkembe yapmanın yolu

Kokusuz ve lezzetli işkembe yapmanın yolu, temizlikten pişirme aşamasına kadar birçok detayı içermektedir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu detaylara dikkat edildiğinde, evde yapılan işkembenin restoranlardakine inanılmaz derecede lezzetli olabileceğini göreceksiniz.

Evde işkembe hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İşkembe, özellikle koku ve lezzet açısından hassas bir yemektir. Bu nedenle, işkembe hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmek, kokusuz ve lezzetli bir sonuç elde etmek için oldukça önemlidir.

1. İşkembe temizliği: İşkembe temizliği sırasında kullanacağınız limon suyu ve sirke karışımı sayesinde kokuyu minimum seviyeye indirebilirsiniz. Limon suyu ve sirke, işkembenin kötü kokusunu gidermede oldukça etkilidir.

2. Uygun pişirme yöntemi: İşkembeyi yıkadıktan sonra uygun pişirme yöntemiyle kokusuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Düdüklü tencere veya yavaş pişirme yöntemi, kokunun yayılmasını engelleyerek işkembenin lezzetini korur.

3. Doğru malzemeler: İşkembe yaparken kullanacağınız malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edin. Kaliteli malzemelerle yapılan işkembe, kokusuz ve lezzetli olacaktır.

İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kilo temizlenmiş işkembe
  • 7 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1,5 litre su
  • 4 yemek kaşığı un
  • sıvı yağ
  • Terbiyesi için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu

TARİF

  • İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır.
  • 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur.
  • Haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur.
  • İşkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır.
  • 15 dakika kaynatılan işkembeye arzu edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur.
  • Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  • Yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.
  • 10 dakika daha kaynamaya bırakılır.
  • Servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN!