Fırın ve ocak temizliğinizi kolaylaştıracak öneri. Ocağınız ve fırınınız pırıl pırıl olacak

Fırın ve ocak temizliğinizi kolaylaştıracak öneri. Ocağınız ve fırınınız pırıl pırıl olacak
Bu önerileri düzenli olarak uygulayarak, ocağınızın ve fırınınızın her zaman temiz ve bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Fırın ve ocak temizliği, ev temizliğinin en zorlayıcı ve zaman alıcı görevlerinden biridir. Ancak doğru yöntemlerle ve düzenli bakım ile bu görevi kolaylaştırmak mümkündür. Ocağınızın ve fırınınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız, aşağıda paylaşacağımız önerilere göz atabilirsiniz.

Fırın ve ocaklar da yine evlerde en çok ve çabuk kirlenen yerlerden. Isı yaymalarından dolayı da yemek lekelerini daha kalıcı ve temizlemesi zor hale getirebiliyorlar. Üstelik kullanılan kimyasal ürünlerin çoğu leke çıkarmada başarısız olabiliyor. Parlatıcınızı, ocak ve fırınınızdaki inatçı lekeleri ovma işlemi sırasında kullanırsanız kolayca bu kirlerden kurtulabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

1. Düzenli Temizlik: Ocağınızı ve fırınınızı her kullanımdan sonra temizlemek, birikmiş lekelerin ve yağların daha fazla yayılmasını engelleyecektir. Sıcak yüzeylerin temizlenmesi için özel temizlik ürünleri kullanabilirsiniz.

2. Doğal Temizlik Ürünleri: Kimyasal içerikli temizlik ürünleri yerine doğal malzemelerle kendi temizlik ürünlerinizi yapmayı tercih edebilirsiniz. Limon suyu, karbonat ve sirke gibi malzemelerle hazırlayacağınız karışımlar, hem çevre dostu hem de etkili bir temizlik sağlayacaktır.

3. Fırın Temizliği: Fırınınızı temizlerken, fırın içini ılık su ve karbonat karışımıyla ovarak lekeleri çıkartabilirsiniz. Ardından sirke buharıyla fırını içten dışa temizleyebilirsiniz.

4. Ocağın Temizliği: Ocağınızın cam yüzeylerini temizlemek için sirke ve su karışımını kullanabilirsiniz. Paslanmaz çelik yüzeyler için ise limon suyu ile ovma işlemi uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN