KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9740 %0,53
48,0972 %0,58
4.448,06 % 1,21
Ara
BBN Haber Yaşam Fırında patates nasıl kızartılır? İşte fırınlanmış patates kızartmasının püf noktası

Fırında patates nasıl kızartılır? İşte fırınlanmış patates kızartmasının püf noktası

Fırında patates kızartması, daha az yağ kullanılarak hazırlandığı için daha hafif ve sağlıklı bir seçenektir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ayrıca fırında pişirme yöntemi sayesinde patateslerin dengeli bir şekilde kızarmasını sağlayabilirsiniz. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek alternatifi olacaktır.

Fırında patates kızartması, klasik patates kızartmasının daha hafif ve sağlıklı bir alternatifidir. Fırınlanmış patates kızartmasının püf noktalarını bilmek, lezzetli ve kıtır kıtır bir sonuç elde etmenizi sağlar. İşte fırında patates kızartmanın adım adım yapılışı ve püf noktaları:

Malzemeler:


- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, isteğe bağlı diğer baharatlar (kekik, toz biber, sarımsak tozu vb.)

Yapılışı:


1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra patatesleri istediğiniz şekilde kesin. Genellikle klasik patates kızartması şeklinde uzunlamasına dilimler tercih edilir.
2. Patates dilimlerini bir kaseye alın ve üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı diğer baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Patates dilimlerinin her tarafının yağ ve baharatlarla kaplanmasına dikkat edin.
3. Fırınınızı 220 dereceye (fanlı fırın için 200 derece) ayarlayın ve ısıtın.
4. Bir fırın tepsisine ya da fırın kağıdı serili bir tepsiye patates dilimlerini tek sıra halinde yerleştirin. Dilimler arasında boşluk bırakmaya özen gösterin, böylece patatesler eşit şekilde pişer.
5. Patatesleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Patates dilimleri altın rengini alana kadar fırında tutun. Arada bir çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın.
6. Fırından çıkardığınız patates kızartmalarını sıcak servis yapın ve isteğe bağlı olarak üzerlerine taze doğranmış maydanoz veya rendelenmiş peynir serperek servis edebilirsiniz.