Hz. Mevlana döneminde dergahın baş aşçısı olan Ateşbaz-ı Veli’nin edep ve lezzetiyle yoğrulan Konya Mutfağı hem Selçuklu, hem Osmanlı hem de Cumhuriyet lezzetlerini barındırıyor.

KONYA MUTFAĞI TANITILIYOR
Doğa ve tarihle iç içe, eşsiz güzelliklere sahip, öğrenci şehri Konya, gastronomide de söz sahibi olmak için düğmeye bastı. Anadolu mutfağının merkezi olan Konya, saray mutfağı ve kadim Konya gelenekleriyle yoğrulmuş eşsiz lezzetlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için çalışmalarını yürütüyor.

GASTROFEST DÜZENLENİYOR
Konya Mutfağının damak çatlatan lezzetlerinin tanıtımı için Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde peş peşe adımlar atılıyor. İlk olarak Konya yemeklerine coğrafi işaret alınması için Turizm Bakanlığı’na başvuru yapılırken, çoğu yiyecek içecek sektörüne hitap eden 66 ürünün coğrafi tescili yapıldı. Bununla birlikte bu yıl üçüncüsü yapılacak Gastrofest ile Konya Mutfağı büyük kitlelere tanıtılıyor. Uluslararası Konya Gastronomi Festivali ile 500 binden fazla ziyaretçiye hitap ediliyor.
HEDEF GASTRO-TURİZM
Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevî adap ve erkanıyla yoğrulan muhteşem oluşum olarak tarif edilen Konya Mutfağı’ndaki bu çalışmaların yegane amacı ise Konya’nın tıpkı Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Afyonkarahisar gibi gastronomi kenti olması ve gastro turizmden daha fazla pay almasını sağlamak.