KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0704 %0,75
48,0954 %0,81
4.434,10 % -0,22
Ara
BBN Haber Yaşam Gastronomi kenti Konya: Ateşbaz-ı Veli’nin torunları mutfakta iddialı

Gastronomi kenti Konya: Ateşbaz-ı Veli’nin torunları mutfakta iddialı

Anadolu mutfağının merkezi Konya, gastronomide hak ettiği yere gelmek için düğmeye bastı. Çalışmalar sonunda Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar gibi gastro kentlere Konya’nın da adı eklenecek.

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Hz. Mevlana döneminde dergahın baş aşçısı olan Ateşbaz-ı Veli’nin edep  ve lezzetiyle yoğrulan Konya Mutfağı hem Selçuklu, hem Osmanlı hem de Cumhuriyet lezzetlerini barındırıyor.

KONYA MUTFAĞI TANITILIYOR
Doğa ve tarihle iç içe, eşsiz güzelliklere sahip, öğrenci şehri Konya, gastronomide de söz sahibi olmak için düğmeye bastı. Anadolu mutfağının merkezi olan Konya, saray mutfağı ve kadim Konya gelenekleriyle yoğrulmuş eşsiz lezzetlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için çalışmalarını yürütüyor.

GASTROFEST DÜZENLENİYOR
Konya Mutfağının damak çatlatan lezzetlerinin tanıtımı için Konya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde peş peşe adımlar atılıyor. İlk olarak Konya yemeklerine coğrafi işaret alınması için Turizm Bakanlığı’na başvuru yapılırken, çoğu yiyecek içecek sektörüne hitap eden 66 ürünün coğrafi tescili yapıldı.  Bununla birlikte bu yıl üçüncüsü yapılacak Gastrofest ile Konya Mutfağı büyük kitlelere tanıtılıyor. Uluslararası Konya Gastronomi Festivali ile 500 binden fazla ziyaretçiye hitap ediliyor. 

HEDEF GASTRO-TURİZM
Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevî adap ve erkanıyla yoğrulan muhteşem oluşum olarak tarif edilen Konya Mutfağı’ndaki bu çalışmaların yegane amacı ise Konya’nın tıpkı Gaziantep, Hatay, Kayseri ve Afyonkarahisar gibi gastronomi kenti olması ve gastro turizmden daha fazla pay almasını sağlamak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *