KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Yaşam Gastronominin başkenti Konya'nın damak çatlatan 9'u sosyal medyada liste başı

Gastronominin başkenti Konya'nın damak çatlatan 9'u sosyal medyada liste başı

Konya mutfağı, ''Konya’da ne yenir?'' sorularına cevap arayanlar için çok zengin lezzetler sunuyor. Coğrafi işaretli 9 lezzet ise sosyal medyanın dilinde. İşte o lezzetler...

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Konya mutfağı, Konya’da ne yenir sorularına cevap arayanlar için çok zengin lezzetler sunuyor.

Kente gelen yerli ve yabancı turistleri tarihi ile içine alıp büyük bir yolculuğa çıkaran Mevlana'nın dost şehri, sofralarda da ayrı bir üne sahip. Türkiye’nin önemli Gastronomi Şehirleri arasında yer alan Konya, çeşitli ve zengin bir mutfağı var.

Yöresel yemekler ve Konya bir arada düşünüldüğünde akla ilk olarak Etli Ekmek. Yoğun bir ilgi gören etli ekmek turistlerin de en çok tercih ettikleri yöresel lezzetlerin başında.

Suyu acılı bir tavuk çorbası olan ancak hamuru ile dikkat çeken Arabaşı Çorbası, Konya’nın yenmesi gereken en önemli lezzetlerinden birisi.

Tirit kebabı ismiyle anılan bu et yemeğini Karadeniz mutfağında da görmek mümkün. Ancak özellikle Konya usulü Tirit Kebabı, yoğun bir ilgi görüyor.

Konya denildiğinde akla gelen ve dünyaca ünlü hâle gelmiş çorbalardan biri olan bamya çorbası yöresel ve sevilen bir lezzet.

Bayram ya da düğün gibi kalabalık sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan Su Böreği, Türkiye’nin birçok farklı yerinde yapılan bir lezzet. Ancak Konya usulü su böreği unutulmayacak bir gastronomik deneyim sunabilir.

Etli Topalak Çorbası, çorba olarak anılsa da ana yemek olarak tüketilebilecek kadar lezzetli bir seçenek. Bunun yanı sıra bir çorbadan beklenmeyecek kadar doyurucu!

Kadim şehrin sosyal medya listesinde şu 9 lezzet yer alıyor:

Etli ekmek

Bamya çorbası

Arabaşı çorbası

Tirit kebabı

Sacarası

Çebiç

Topalak

Su böreği

Fırın kebabı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *