KONYA HABER
Konya
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1427 %0,23
48,7254 %0,43
8.871,16 % 0,68
Ara
BBN Haber Yaşam Hamsi yılında hamsi nasıl pişirilir: 25 yıllık hamsi uzmanı açıkladı

Hamsi yılında hamsi nasıl pişirilir: 25 yıllık hamsi uzmanı açıkladı

Evde hamsi pişirmenin püf noktası var mı? Balık sezonunun açılmasıyla tezgahlarda yaşanan hamsi bolluğu, evlerde balık pişirme tekniklerini yeniden gündeme getirdi. Yaklaşık 25 yıldır balık pişiren Hayrullah Kır, lezzetli hamsi pişirmenin püf noktalarını paylaştı. İşte detaylar...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

İşte evde lezzetli hamsi pişirmenin püf noktaları…

Evde hamsi pişirmenin püf noktası: 25 yıllık balıkçı sırrı açıkladı 1

HAMSİ YILI

Düzceli balıkçı Hayrullah Kır, bu senenin "hamsi yılı" olduğunu belirterek, hamsiye lezzetini veren en önemli unsurun kullanılan un olduğunu söyledi.

 

Evde hamsi pişirmenin püf noktası: 25 yıllık balıkçı sırrı açıkladı

Evde hamsi pişirmenin püf noktası

Mısır ununun en lezzetli sonucu verdiğini vurgulayan Kır, "İyi bir hamsi pişirmek için balıklarımızı unluyoruz. Balığa lezzetini veren unudur. Unlamadan balık tavaya konulmamalı. Biz mısır unu kullanıyoruz. Balık, mısır unuyla daha güzel oluyor" dedi.

Hamsinin ortalama pişme süresinin 6 dakika olduğunu ancak bunun damak tadına göre değişebileceğini dile getiren Kır, en yaygın hatanın yağ kullanımı konusunda yapıldığını belirtti.

Evde hamsi pişirmenin püf noktası: 25 yıllık balıkçı sırrı açıkladı 2

PİŞME SÜRESİ KAÇ DAKİKA

Kır, tavada balık yapmak için az yağ kullanılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hamsinin pişme süresi 6 dakikadır. Daha az pişmiş isteyenlere veya daha kızarmış sevenlere göre değişir ama ortalaması 6 dakikadır. Balığın pişip pişmediği zaten görülüyor. Pişince çeviriyorsunuz. Sonrası gayet kolay. Balığa az yağ konulmalı. Bazı hanımlarımız bol yağ koyuyorlar. Onu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Az yağ konulursa zaten balığın yağı da çıkacaktır.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *