KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1761 %0,26
47,9331 %0,46
4.681,38 % 0,14
Ara
BBN Haber Yaşam Hangi denizde, ne zaman yakalandı: Balıkta QR kod uygulaması

Hangi denizde, ne zaman yakalandı: Balıkta QR kod uygulaması

Eylül ayı itibarıyla balık sezonu başladı. Yeni sezonun ilk balıkları da tezgahlardaki yerini almaya başladı. Sofraları yüksek çeşitlilikte taze ve güvenilir balıklar bu yıl da biraz cep yakacak. İşte ayrıntılar.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Av yasağı sona erdi, balıkçılar “vira bismillah” diyerek denizlere açıldılar. İlk balıklar ise gelmeye başladı. Tezgahlarda taze balıklar için yer açılıyor.

BALIK SEZONU İÇİN HER ŞEY TAMAM

Türkiye, yeni balık sezonu için de hazırlıklarını tamamladı. Avcılık, yasal boy ve üreme kriterlerine uygun olan balıklar artık tezgahlardaki yerini alıyor. 

Balığın denizden sofralara ulaşan yolculuğunda her adımı titizlikle denetliyor.

Müşterilere sunulan balık hem sağlıklı hem de lezzetli ve taze.

Alışv eriş merkezleri ve balıkçılar Türkiye'nin her yerinden tekneler, haller ve kooperatiflerle iş birliği yapıyor, aldıkları taze balıkları, soğuk zinciri hiçbir adımda bozmadan balık platformlarına getiriyorlar.

TİTİZ DENETİM

Balığın denizden sofralara ulaşan yolculuğunda her adımı titizlikle denetliyor; ancak emin olunan balıkları reyonlara ve tezgahlara çıkarılıyor.

‘Balıkta İzlenebilirlik’ uygulamamızla da deniz balığında 12 farklı bilgiyi yüzde 100’e yakın izlenebilirlikle sunuluyor.

BALIKLAR DA QR KOD UYGULAMASI

Bazı marketv e balık tezgahlarında müşteriler QR kodu teknolojisi sayesinde balıkların hangi denizden, ne zaman, hangi tekne tarafından, hangi avcılık metodu ile yakalandığı ve besin değerleri gibi bilgilere hızla ve kolaylıkla ulaşabiliyor. 

Zengin çeşitliliği, yüksek ürün bulunurluğu ile destekliyor; profesyonel mutfaklarda servis edilen her bir balığın, her zaman aynı kalitede tabaktaki yerini alabilmesini sağlıyor. 

100'DEN FAZLA DENİZ ÜRÜNÜ

Balık, hem lezzeti hem de yüksek besin değeriyle dört mevsim sofralarda yer alması gereken bir gıda. Bu değeri geleceğe aktarmak için doğru avcılık yöntemlerini, yasal boy ve üreme limiti kriterlerini ve sürdürülebilirlik ilkelerini gözetiliyor. 

SUDAKİ YAŞAM KORUNUYOR

‘Sudaki Yaşam’ hedefi doğrultusunda yürüttüğü projelerle denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve balık popülasyonlarının sürdürülebilirliğine katkı sunan satıcılar ve şirketler; hamsi, palamut, barbun, tekir, istavrit, dülger, sardalya, lüfer gibi çeşitlerin yanı sıra istiridye, midye, akivades, ahtapot, kalamar, karides, ıstakoz, sübye, langustin, yengeç gibi 100’den fazla çeşitte deniz ürününü yıl boyunca müşterilerine sunuyor.

Türkiye'de ve yanı sıra tüm dünyadan farklı su ürünlerini tedarik ederek sofralarla buluşturan balıkçılar; bazı satış noktalarında hayata geçirilen Global Balık ve Su Ürünleri Satın Alma Politikası kapsamında en çok sattığı 12 tür balık ve su ürünlerinin sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerden temin edilmesini de sağlıyor. Fotoğraflar: İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *