Av yasağı sona erdi, balıkçılar “vira bismillah” diyerek denizlere açıldılar. İlk balıklar ise gelmeye başladı. Tezgahlarda taze balıklar için yer açılıyor.

BALIK SEZONU İÇİN HER ŞEY TAMAM
Türkiye, yeni balık sezonu için de hazırlıklarını tamamladı. Avcılık, yasal boy ve üreme kriterlerine uygun olan balıklar artık tezgahlardaki yerini alıyor.
Balığın denizden sofralara ulaşan yolculuğunda her adımı titizlikle denetliyor.
Müşterilere sunulan balık hem sağlıklı hem de lezzetli ve taze.
Alışv eriş merkezleri ve balıkçılar Türkiye'nin her yerinden tekneler, haller ve kooperatiflerle iş birliği yapıyor, aldıkları taze balıkları, soğuk zinciri hiçbir adımda bozmadan balık platformlarına getiriyorlar.

TİTİZ DENETİM
Balığın denizden sofralara ulaşan yolculuğunda her adımı titizlikle denetliyor; ancak emin olunan balıkları reyonlara ve tezgahlara çıkarılıyor.
‘Balıkta İzlenebilirlik’ uygulamamızla da deniz balığında 12 farklı bilgiyi yüzde 100’e yakın izlenebilirlikle sunuluyor.
BALIKLAR DA QR KOD UYGULAMASI

Bazı marketv e balık tezgahlarında müşteriler QR kodu teknolojisi sayesinde balıkların hangi denizden, ne zaman, hangi tekne tarafından, hangi avcılık metodu ile yakalandığı ve besin değerleri gibi bilgilere hızla ve kolaylıkla ulaşabiliyor.
Zengin çeşitliliği, yüksek ürün bulunurluğu ile destekliyor; profesyonel mutfaklarda servis edilen her bir balığın, her zaman aynı kalitede tabaktaki yerini alabilmesini sağlıyor.

100'DEN FAZLA DENİZ ÜRÜNÜ
Balık, hem lezzeti hem de yüksek besin değeriyle dört mevsim sofralarda yer alması gereken bir gıda. Bu değeri geleceğe aktarmak için doğru avcılık yöntemlerini, yasal boy ve üreme limiti kriterlerini ve sürdürülebilirlik ilkelerini gözetiliyor.
SUDAKİ YAŞAM KORUNUYOR
‘Sudaki Yaşam’ hedefi doğrultusunda yürüttüğü projelerle denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunmasına ve balık popülasyonlarının sürdürülebilirliğine katkı sunan satıcılar ve şirketler; hamsi, palamut, barbun, tekir, istavrit, dülger, sardalya, lüfer gibi çeşitlerin yanı sıra istiridye, midye, akivades, ahtapot, kalamar, karides, ıstakoz, sübye, langustin, yengeç gibi 100’den fazla çeşitte deniz ürününü yıl boyunca müşterilerine sunuyor.
Türkiye'de ve yanı sıra tüm dünyadan farklı su ürünlerini tedarik ederek sofralarla buluşturan balıkçılar; bazı satış noktalarında hayata geçirilen Global Balık ve Su Ürünleri Satın Alma Politikası kapsamında en çok sattığı 12 tür balık ve su ürünlerinin sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerden temin edilmesini de sağlıyor. Fotoğraflar: İHA