KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3519 %0,34
48,6588 %0,57
4.887,74 % 0,06
Ara
BBN Haber Yaşam Hazır yufkayla yapıldığı asla anlaşılmıyor. Lezzetli su böreği pişirmenin püf noktası.

Hazır yufkayla yapıldığı asla anlaşılmıyor. Lezzetli su böreği pişirmenin püf noktası.

Hazır yufkayla su böreği nasıl yapılır? İşte tadına hayran kalacağınız su böreği tarifi

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Su böreği yapımında dikkat edilmesi gereken bu püf noktaları takip ederek, evinizde lezzetli bir su böreği hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi veya sevdiklerinizi şaşırtacak bu lezzetli tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hazır yufkayla yapıldığı takdirde, asla anlaşılmayacak kadar lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Ancak su böreği pişirmenin püf noktalarını bilmek, bu lezzetli yemeği mükemmel hale getirebilir.

HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ TARİFİ

  • 6 adet böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

İç harcı için:

  • Bir kase beyaz peynir
  • Maydanoz

hq720.jpg

SU BÖREĞİNİN HAZIRLANIŞI

  1. Yumurta, süt ve sıvı yağı büyük bir kapta karıştırın. İlk böreklik yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
  2. İkinci yufkamızı birkaç parçaya bölerek karıştırdığımız sütlü karışıma batırıyoruz iyice ve ilk yufkanın üzerine yerleştiriyoruz.
  3. İç harcımızdan serpiyoruz ve yine iki yufka daha birkaç parçaya bölerek karışıma batırarak peynirli harcın üzerine yerleştiriyoruz.
  4. Tekrar peynirden serpiyoruz ve geri kalan iki yufkayı da karışıma batırarak tepsiye döşüyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Dakikasına maalesef bakmadım.
  6. Piştikten sonra üstünü bir tepsiyle kapatıyoruz ki sıcaklığıyla birlikte üst kısmı da tekrar yumuşasın.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com