KONYA HABER
Konya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3015 %0,23
48,9464 %0,43
4.884,23 % -0,17
Ara
BBN Haber Yaşam Hazırlanışı çok kolay ve aynı ustaların yaptığı gibi oluyor. Çıtır çıtır lahmacunun püf noktası

Hazırlanışı çok kolay ve aynı ustaların yaptığı gibi oluyor. Çıtır çıtır lahmacunun püf noktası

Evde çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun yaparken bilmeniz gereken tarif

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Hazırlanışı oldukça pratik ve aynı zamanda ustaların tarif ettiği gibi olmaktadır. Çıtır çıtır lahmacunun püf noktası, hamurunun inceliği ve iç harcının lezzetidir. Bu lezzetli yemeği evde yapmak isteyenler için, doğru malzemelerin seçimi ve özenli bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Hamurunun inceliği ve iç harcının doğru oranlarda olması, lezzetin anahtarıdır. Ustaların tarif ettiği gibi adım adım ilerleyerek, enfes bir lahmacun hazırlamak mümkündür.

İŞTE EVDE LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler
Hamuru için:

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Kıymalı harç için:

500 gr yağlı kıyma
2 adet yeşil biber
100 gr kuyruk yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 adet domates
4 diş sarımsak
Sumak
Pul biber
Kimyon
Tuz

hq720.jpg

Nasıl Yapılır?

Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.
Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve parçaları oklava ile açın.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: lezzet.com.tr, youtube.com