Hazırlanışı çok kolay ve aynı ustaların yaptığı gibi oluyor. Çıtır çıtır lahmacunun püf noktası
Hazırlanışı oldukça pratik ve aynı zamanda ustaların tarif ettiği gibi olmaktadır. Çıtır çıtır lahmacunun püf noktası, hamurunun inceliği ve iç harcının lezzetidir. Bu lezzetli yemeği evde yapmak isteyenler için, doğru malzemelerin seçimi ve özenli bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Hamurunun inceliği ve iç harcının doğru oranlarda olması, lezzetin anahtarıdır. Ustaların tarif ettiği gibi adım adım ilerleyerek, enfes bir lahmacun hazırlamak mümkündür.
İŞTE EVDE LAHMACUN TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
500 gr yağlı kıyma
2 adet yeşil biber
100 gr kuyruk yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 adet domates
4 diş sarımsak
Sumak
Pul biber
Kimyon
Tuz
Nasıl Yapılır?
Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.
Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve parçaları oklava ile açın.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: lezzet.com.tr, youtube.com
Kaynak:BBN