Herkesin bu yaz favorisi olacak. Pastane usulü mozaik pasta nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları

Herkesin bu yaz favorisi olacak. Pastane usulü mozaik pasta nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları

Pastane usulü mozaik pasta tarifimiz hazır! Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Bugün sizlere pastane usulü mozaik pasta tarifini paylaşacağım. Yaz aylarının vazgeçilmezi olmaya aday bu lezzetli tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu etmek için harika bir seçenek olacak. İster çayın yanında, ister akşam yemeğinin ardından keyifle tüketebileceğiniz bu pasta, yapımıyla da oldukça kolay.

İşte pastane usulü mozaik pasta tarifinin püf noktaları:

MOZAİK PASTA TARİFİ NASILDIR? İŞTE PÜF NOKTALARI

Malzemeler


• 2 paket petibör bisküvi
• 3 yemek kaşığı kakao
• 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
• 1 su bardağı süt
• 125 gram tereyağı veya margarin
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• Yarım su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz içi

Üzeri için:
Toz Antep fıstığı

Yapılışı

Öncelikle mozaik pastanın sosunu hazırlamakla işe başlayacağız. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Daha sonra sütü ve kakaoyu ekleyerek topak topak olmaması için karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışıma şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışıma çikolatalarınızı kırarak ilave edin ve ocağın altını kapatarak çikolataların erimesini bekleyin. Daha sonra sosun üzeri kaymak tutmasın ve çabuk soğusun diye ara ara karıştırarak ılımaya bırakın. Daha sonra derin bir kabın içerisine tavadaki sosun tamamını başlatın. Sosun üzerine petibör bisküvileri kırarak ilave edin. Bisküvileri ne çok iri ne de çok ufak olacak şekilde parçalara ayırın. Daha sonra karışımın içine isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık ya da cevizleri ekleyerek karıştırın. Karıştırırken karışımı ezmeden yapmaya özen gösteriniz.

hq720.jpg

Genişçe bir tezgâhın üzerine streç film serin ve hazırladığınız çikolatalı bisküvili karışımdan bir miktar streç filmin üzerine dökün. İsterseniz oval bir şekil isterseniz de piramit şekli oluşturmak için ellerinizde bastırın ve streç filmi sarın. Daha sonra hazırladığınız ruloları derin dondurucuda 3 saat bekletin. Servis yapmak için derin dondurucudan çıkaracağınız ruloyu dilimleyin ve tabaklara koyun. Üzerine toz antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN