KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3800 %0,31
48,5470 %0,51
4.845,51 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Herkesin bu yaz favorisi olacak. Pastane usulü mozaik pasta nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları

Herkesin bu yaz favorisi olacak. Pastane usulü mozaik pasta nasıl hazırlanır? İşte püf noktaları

Pastane usulü mozaik pasta tarifimiz hazır! Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bugün sizlere pastane usulü mozaik pasta tarifini paylaşacağım. Yaz aylarının vazgeçilmezi olmaya aday bu lezzetli tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu etmek için harika bir seçenek olacak. İster çayın yanında, ister akşam yemeğinin ardından keyifle tüketebileceğiniz bu pasta, yapımıyla da oldukça kolay.

İşte pastane usulü mozaik pasta tarifinin püf noktaları:

MOZAİK PASTA TARİFİ NASILDIR? İŞTE PÜF NOKTALARI

Malzemeler


• 2 paket petibör bisküvi
• 3 yemek kaşığı kakao
• 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
• 1 su bardağı süt
• 125 gram tereyağı veya margarin
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• Yarım su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz içi

Üzeri için:
Toz Antep fıstığı

Yapılışı

Öncelikle mozaik pastanın sosunu hazırlamakla işe başlayacağız. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Daha sonra sütü ve kakaoyu ekleyerek topak topak olmaması için karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışıma şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışıma çikolatalarınızı kırarak ilave edin ve ocağın altını kapatarak çikolataların erimesini bekleyin. Daha sonra sosun üzeri kaymak tutmasın ve çabuk soğusun diye ara ara karıştırarak ılımaya bırakın. Daha sonra derin bir kabın içerisine tavadaki sosun tamamını başlatın. Sosun üzerine petibör bisküvileri kırarak ilave edin. Bisküvileri ne çok iri ne de çok ufak olacak şekilde parçalara ayırın. Daha sonra karışımın içine isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık ya da cevizleri ekleyerek karıştırın. Karıştırırken karışımı ezmeden yapmaya özen gösteriniz.

hq720.jpg

Genişçe bir tezgâhın üzerine streç film serin ve hazırladığınız çikolatalı bisküvili karışımdan bir miktar streç filmin üzerine dökün. İsterseniz oval bir şekil isterseniz de piramit şekli oluşturmak için ellerinizde bastırın ve streç filmi sarın. Daha sonra hazırladığınız ruloları derin dondurucuda 3 saat bekletin. Servis yapmak için derin dondurucudan çıkaracağınız ruloyu dilimleyin ve tabaklara koyun. Üzerine toz antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.