KONYA HABER
Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9922 %0,52
47,5982 %0,57
4.394,62 % -0,28
Ara
BBN Haber Yazarlar Hiçbir yerde bulamayacağınız özel Hünkar beğendi tarifi

Hiçbir yerde bulamayacağınız özel Hünkar beğendi tarifi

Leziz bir hünkar beğendi yaparak ana yemek boşluğunuzu doldurabilir, diğer yandan yemekten keyif alacağınız dakikalar geçirebilirsiniz.

Okunma Süresi: 2 dk

Saray mutfağının en sevilen yemekleri arasındaki hünkar beğendi, günümüzde önemini yitirmeyen bir lezzettir. Geçmişten günümüze hala severek tüketilen bu özel yemeğin ana malzemeleri ise et ve patlıcan. Aslına bakıldığında et dışında tüm malzemeleri hemen hemen her evde bulunur. Yapımı biraz zor gibi görünse de püf noktaları bilindiğinde oldukça kolay ve pratik bir yemektir.

Sevdiklerinizden övgüler toplayacağınız harika bir hünkar beğendi tarifi ile karşınızdayız!

  • Kaç kişilik: 2-4 kişilik
  • Hazırlama süresi: 40 dakika
  • Pişirme süresi: 1 saat
  • Kalori: 1 porsiyon için 567 kcal

Hünkar Beğendi Malzemeleri

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yaklaşık 2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Beğendi için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet çekirdeksiz patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır?

Yapılış-1

  • Çekirdeksiz patlıcanları közlemek için fırına ya da ocağa alın. Közlemeden önce patlıcanın birkaç noktasına çatal batırırsanız közleme işlemi daha hızlı olacaktır. Çatal batırma işini, patlıcanın içi tamamen pişsin diye yapıyoruz.
  • Közlenen patlıcanları soyun ve doğrayın.
  • Bir tavada yağ ve unu kavurun. Kavurma işlemi bitince patlıcanları tavaya ekleyin. Ardından iyice ezin.
  • Ocağın altını kısın ve yavaş olacak şekilde sütü ilave edin. Bu işlemden sonra iyice karıştırın.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Kaşar peyniri eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sıra geldi hünkar beğendi tarifinin et pişirme kısmına. Ayrı bir tavayı ocağa koyun ve yağ ekleyin. Tava iyice ısındığında etleri ilave edin.
  • Etler suyunu çekene kadar kavurun. Etlerin kavrulduğundan emin olduktan sonra soğan ve biberi ekleyin.
  • Ardından salça ve domatesi malzemelerin üzerine ilave edin. Tekrar karıştırın.
  • Yaklaşık 2 su bardağı suyu döktükten sonra tavanın kapağını kapatın. Etler iyice pişene kadar bekleyin.
  • Etler piştikten sonra tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.
  • Servis tabaklarının tabanına beğendiyi yayın. Üzerine ise etleri koyun.
  • Hünkar beğendi yapımı işte bu kadar kolay.

Afiyet olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *