Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin yolu! Nohut böyle pişirilirse asla sert olmuyor

Tüm bu püf noktalarıyla artık nohut yemeğiniz hem lezzetli hem de asla sert olmayacak!
Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin yolu! Nohut böyle pişirilirse asla sert olmuyor

Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin püf noktaları nelerdir? Nohut yemeğini lezzetli ve sert olmayan bir kıvamda pişirmenin sırları nelerdir? İşte size nohut pişirmenin asla sert olmayan yolu!

Nohutları pişirmeden önce mutlaka 6-8 saat arasında suda bekletmek, nohutların yumuşaması için oldukça önemlidir. Bu işlem nohutların suyu çekmesini sağlayarak daha kolay pişmelerini sağlar.

maxresdefault-001.jpg

Nohutları haşlamak için tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya nohutları ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Pişme süresi nohutların büyüklüğüne ve bekletildiği süreye göre değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmekte fayda var.

Nohutları pişirirken içerisine bir tutam tuz eklemek, nohutların daha lezzetli olmalarını sağlar. Ayrıca pişme süresinin sonlarına doğru içerisine birkaç damla limon suyu eklemek de nohutların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

Nohut

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 adet domates

2 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz, pulbiber

Nasıl yapılır?

Bir gece öncesen nohutu ıslatın. Yani derin bir kaba koyup sabaha kadar suda bekletin. Ertesi sabah 1 soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Düdüklü tencerede önce soğanı pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salça pişince suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyin. Tuz ve pulbiber attıktan sonra suyunu ekleyin ve kaynanasını bekleyin. Kaynayınca düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra mutlaka piştiğinden emin olun. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Kaynak:BBN