KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2998 %0,24
48,5768 %0,45
4.883,62 % 0,78
Ara
BBN Haber Yaşam Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin yolu! Nohut böyle pişirilirse asla sert olmuyor

Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin yolu! Nohut böyle pişirilirse asla sert olmuyor

Tüm bu püf noktalarıyla artık nohut yemeğiniz hem lezzetli hem de asla sert olmayacak!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Hızlı ve yumuşacık nohut pişirmenin püf noktaları nelerdir? Nohut yemeğini lezzetli ve sert olmayan bir kıvamda pişirmenin sırları nelerdir? İşte size nohut pişirmenin asla sert olmayan yolu!

Nohutları pişirmeden önce mutlaka 6-8 saat arasında suda bekletmek, nohutların yumuşaması için oldukça önemlidir. Bu işlem nohutların suyu çekmesini sağlayarak daha kolay pişmelerini sağlar.

maxresdefault-001.jpg

Nohutları haşlamak için tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suya nohutları ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Pişme süresi nohutların büyüklüğüne ve bekletildiği süreye göre değişebilir, bu yüzden ara ara kontrol etmekte fayda var.

Nohutları pişirirken içerisine bir tutam tuz eklemek, nohutların daha lezzetli olmalarını sağlar. Ayrıca pişme süresinin sonlarına doğru içerisine birkaç damla limon suyu eklemek de nohutların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

Nohut

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 adet domates

2 su bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz, pulbiber

Nasıl yapılır?

Bir gece öncesen nohutu ıslatın. Yani derin bir kaba koyup sabaha kadar suda bekletin. Ertesi sabah 1 soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Düdüklü tencerede önce soğanı pembeleşinceye kadar karıştırın. Ardından domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salça pişince suyunu süzdüğünüz nohutları ekleyin. Tuz ve pulbiber attıktan sonra suyunu ekleyin ve kaynanasını bekleyin. Kaynayınca düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişirin. Süre dolduktan sonra mutlaka piştiğinden emin olun. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....