İbn-i Sina asırlar önce paylaşmış ve önermişti! Gençleşmenin sırrı o tohumdaymış

İbn-i Sina asırlar önce paylaşmış ve önermişti! Gençleşmenin sırrı o tohumdaymış
İbn-i Sina'nın asırlar önce ortaya koyduğu bilgiler, günümüzde bile hala geçerliliğini koruyor.

Gençleşmenin sırrının o tohumda olduğunu söylemesi, aslında doğanın bize sunduğu mucizelerin farkında olmamız gerektiğini gösteriyor.

Gençleşme, insanlık tarihinin en büyük arayışlarından biri olmuştur. İnsanlar her dönemde genç ve sağlıklı kalmak için çeşitli yöntemler denemişlerdir. İbn-i Sina'nın bahsettiği tohumun içindeki sır, aslında doğanın bize sunduğu bitkisel kaynakların insan vücudu üzerindeki etkileridir.

İbn-i Sina asırlar öncesinden sağlık alanında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca birçok farklı sağlık probleminin tedavisi için çözüm önerisinde bulundu. Öte yandan İbn-i Sina, adeta gençleşmenin sırrı gibi görülebilen bir tohum önerisinde bulundu.

İbn-i Sina'nın önerdiği tohum, yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasında yardımcı olabiliyor. Ayrıca günümüzde kozmetik ürünlerinde de kullanılabiliyor. Bu nedenle söz konusu tohum, adeta genç kalmanın sırrı gibi görülebiliyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: KENEVİR TOHUMU

Genç kalmak isteyen birçok insan, çeşitli cilt bakım ürünlerini ve bazı takviyeleri tercih edebiliyor. Öte yandan İbn-i Sina'da asırlar öncesinden adeta genç kalmanın sırrını açıkladı. Zira İbn-i Sina'nın önerdiği kenevir tohumu, genç hücre sayısının artmasında faydalı olabiliyor. Bu sayede cilt yapısını yenileyebiliyor.

Öte yandan doğal kolajen içeren besinlerden biri olarak ön plana çıkabilen kenevir tohumu, ciltteki hasar almış yapıyı onarmaya faydalı olabiliyor. Ayrıca sinir yıpranmasının engellenmesinde yardımcı olabiliyor.

TÜKETİM YÖNTEMLERİ

Gençleşmenin sırrı gibi görülebilen kenevir tohumu, kolayca hazırlanarak tüketilebiliyor. İşte İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumunun tüketim yöntemlerinden ikisi şu şekilde;

- Kenevir tohumu güneşte kurutulduktan sonra normal bitki çayı demler gibi demlenebilir.

- Bir su bardağı sütün içine 5 kenevir tohumu eklenir. Ardından kaynatılır ve günde bir bardak şeklinde tüketilir.

hq720-001.jpg

İbn-i Sina'nın da önerdiği kenevir tohumu, E vitamini kaynağı olarak dikkat çekebiliyor. Bu noktada saçların gür ve sağlıklı çıkmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca saç yıpranmasına ve kökten dökülmesine karşı yardımcı olabiliyor.

Dikkat: Genç kalmanın sırrı gibi görülebilen kenevir tohumunu, alerji etkisi oluşabilecek ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

Kaynak: Aksam.com.tr, Youtube.com

Kaynak:BBN