İçli köfteniz dağılıyor mu? Bu tekniklerle hazırlanan içli köfte asla dağılmıyor ve daha lezzetli oluyor
Bu teknikleri uygulayarak içli köftenizin dağılmamasını sağlayabilir ve daha lezzetli bir içli köfte elde edebilirsiniz.
1. Bulgurunuzu Doğru Pişirin: İçli köfte için kullanacağınız bulguru öncelikle doğru şekilde pişirmeniz gerekmektedir. Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekledikten sonra suyunu iyice süzün ve üzerini örtüp demlenmeye bırakın. Bu sayede bulgurunuzun kıvamı tam olarak oturacak ve içli köfteniz dağılmayacaktır.
2. İç Harcınızı Doğru Hazırlayın: İç harcınızı hazırlarken malzemeleri iyice yoğurun ve sıkı bir kıvam elde edin. Bu sayede iç harcınız içli köftenin içinde dağılmayacak ve daha lezzetli bir içli köfte elde edeceksiniz.
3. İçli Köftenizi Doğru Şekillendirin: İçli köfteyi şekillendirirken ellerinizi ıslatmak, iç harcı sıkıca sarmak ve yuvarlak bir şekil vermek içli köftenizin dağılmaması için önemlidir. Ayrıca içli köftenizi pişirmeden önce buzdolabında dinlendirmek de iç harcın sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.
İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli Köfte Malzemeler;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 100 gram iki kez çekilmiş kıyma
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet rendelenmiş soğan
- ¼ su bardağı su
İç Harcı İçin:
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 50 gram çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı
İçli Köfte Yapılışı;
- İçli köftenin iç harcı için soğanları küp halinde doğrayalım.
- Tavada tereyağını eritelim
- Soğan ve kıymayı tavada kavuralım.
- Ardından domates ve biber salçasını, baharatları ve cevizi ekleyelim.
- İç harcı pişirdikten sonra soğuması için bir kenara alalım.
- İçli köftemizin dış kısmını hazırlamak için ince bulgurumuzu derin ve geniş bir kaba koyalım.
- Kabın içine iki kez çekilen kıymayı, unu, irmiği, yumurtayı rendelenen soğanı ilave edelim.
- Suyu az az ekleyerek yoğurarak özleştirelim.
- Hazırlanmış olan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak parmaklarınızla kenar kısmını düzleştirerek orta kısmını çukurlaştırın.
- Hazırlamış olduğumuz ve tamamen soğuyan harcı köftenin içine doldurun. İsteğe bağlı olarak yuvarlak veya kenar kısımlarını kapattıktan sonra bastırarak sivri bir şekil elde edebilirsiniz.
- Her biri köfteyi aynı işlemde geçirerek bir tabağa dizin. (Birbirine yapışmayacak şekilde.)
- Hazırlanan içli köfteleri derin tavada kızgın yağ içerisinde maşa yardımıyla çevirerek kızartın. Altın rengi olan içli köfteleri servis tabağına alın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.
Kaynak:BBN