İki bayram arasında evlenmek caiz midir? İşte fetva

İki bayram arasında evlenmek caiz midir? İşte fetva
İki bayram arasında evlenmek caiz midir?” İşte akılları karıştıran, zihinleri bulandıran yer yer de alay konusu olan bu soruya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermiş olduğu yanıt:...

Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte dünya evine girmeye hazırlanan gençler ya da evlatlarının mürüvvetini görmek amacındaki ebeveynlerin akıllarına tek bir soru geliyor: “İki bayram arasında evlenmek caiz midir?”

Çünkü ülkemizin bazı yörelerinde, ramazan ve kurban bayramları arasındaki 70 günlük dönem işaret edilerek iki bayram arasında nikah ve düğün işlemlerinin olamayacağı inancı hakim. Dini açıdan hassas ve temkinli davranan vatandaşlar kafalarındaki “acaba doğru mu?” sorusuna yanıt arıyor.

nnn.jpg

İşte akılları karıştıran, zihinleri bulandıran yer yer de alay konusu olan bu soruya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vermiş olduğu yanıt:

Ülkemizin bazı yörelerinde, Ramazan ile Kurban Bayramları kast edilerek “İki bayram arasında düğün yapılmaz ve nikâh kıyılmaz” denilmektedir. Bu sözün dinî yönden hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) ile Hz. Âişe (r.a.) iki bayram arasında yer alan Şevval ayında evlenmişlerdir (Müslim, Nikâh, 73 [1423]). Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman senenin bütün günlerinde ve günün her saatinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur. Bu sebeple iki bayram arasında düğün yapmakta ve nikâh kıydırmakta dinimiz açısından hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Kaynak:Hümeyra Karadağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.