İlber Ortaylı yaşam nasıl sona erecek açıkladı. İlber Ortaylı'dan olay iddia

İlber Ortaylı yaşam nasıl sona erecek açıkladı. İlber Ortaylı'dan olay iddia

Profesör Doktor İlber Ortaylı’dan gündem olacak iddialar.

Son günlerde dünya genelinde artan gerilim ve bölgesel savaşlar, insanlığın geleceği konusunda endişeleri de beraberinde getiriyor. Bu konuda değerli tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yaptığı açıklamalar ise oldukça dikkat çekici.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, insanlığın nasıl sona ereceği konusunda önemli tespitlerde bulunurken, üçüncü dünya savaşı hakkında da çarpıcı cümleler sarf etti. Günümüzde yaşanan bölgesel savaşlar ve ülkeler arasındaki artan gerilim, Ortaylı'nın dikkat çeken açıklamalarının ardından daha da anlamlı hale geliyor.

Ortaylı, katıldığı bir televizyon programında insanlığın hem kendi sonunu getirdiğini hem de dünyadaki yaşamı nasıl bitireceğini açıkladı.

“UZUN BİR MÜDDET HAYAT OLMAYACAK”

Prof. İlber Ortaylı Ekol TV'de Oylum Talu'nun sunuculuğunu yaptığı programa konuk olurken, merak edilen çok sayıda konuya da açıklık getirdi.

Sunucu Talu'nun dünyanın üçüncü dünya savaşı içinde olup olmadığı sorusuna Ortaylı dikkat çekici bir yanıt verdi.

ilber1.jpg

Üçüncü dünya savaşına yavaş yavaş girildiğini ifade eden Ortaylı, küresel çapta bir savaş beklemediğini ifade ederken, insanoğlunun bu tabiatı tahrip etme ihtimali yüksek şeklinde konuştu.

Ortaylı ”Yani kendimizi yok edeceğiz, türümüzü yok edeceğiz, alt türleri yok edeceğiz” derken; bu gelişmelerin ardından uzun bir süre boyunca hayatın olmayacağını ifade ederken, hatta belki onları bile kurutacağız cümlesini kullandı.

"HAYAT SIRF BU DÜNYA'YA MAHSUS OLMAYABİLİR"

Milyonlarca yıldızın olduğu bir evrende yaşadığımızı belirten Ortaylı, bu evrende dünyaya benzer şeylerin olabileceğini belirtirken, bilemiyoruz ifadelerini kullandı.

Samanyolu’nun ötesinde bile gezegenler olduğunu hatırlatan Ortaylı, “Niye orada da böyle bir şey olmasın, bu hayat sırf Dünya'ya mı mahsus? Kim bilir orada da neler var, bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeniçağ

Kaynak:BBN