İlkbaharın meyveleri nelerdir?

İlkbaharın meyveleri nelerdir?

İlkbahar ayının meyveleri nelerdir? İlkbaharda hangi meyveler tüketilmeli? İlkbaharda hangi meyvenin sezonu? Tüm bu soruların yanıtı haberde...

İlkbahar, sofralarımıza da taze ve lezzetli meyveler getiriyor. Kış mevsiminin soğuk ve ağır yiyeceklerinden sonra ilkbahar, daha hafif, enerji dolu ve besleyici seçenekler sunuyor. İlkbaharın bereketiyle birlikte meyveler, hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler için vazgeçilmez oluyor.

İşte ilkbahar aylarında mevsimin en taze meyveleri:
1.Çilek
İlkbaharın en çok sevilen meyvelerinin başında çilek geliyor. Çilek, mart ayı itibarıyla tezgâhlarda yerini almaya başlıyor. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen çilek, aynı zamanda cilt sağlığına da çok faydalı. Sade olarak da tüketilen çilek, tatlı ve reçel yapımında da kullanılıyor.

ilek.jpg

2.Erik
Erik, özellikle mart ayının sonları ve nisan ayında raflarda yerini almaya başlar. Yeşil erik, hafif ekşi tadıyla damakları şenlendirir. C vitamini bakımından da oldukça yüksek değerlere sahip olan erik, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

erik-001.jpg

3.Yeni dünya (Malta eriği)
Malta eriği olarak da bilinen yeni dünya, nisan ve mayıs aylarında en taze haliyle raflarda yer alır. Tropikal bir meyveye benzeyen yeni dünya, tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir. Potasyum ve A vitamini açısından oldukça zengindir. Kalp sağlığına olumlu etkileriyle bilinir.

yeni-dunya-malta-erigi.jpg

4.Kiraz
Mayıs ayının sonlarına doğru tezgâhlarda görmeye başladığımız kiraz, hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalıdır. Yüksek antioksidan içerdiği için vücudu serbest radikallere karşı korur. Kiraz aynı zamanda doğal bir iltihap giderici olarak da bilinir.

kiraz.jpg

5.Dut
Nisan ayından itibaren taze dutlar sofralarda yerini alır. Hem siyah hem de beyaz dut olarak 2'ye ayrılır. İlkbahar aylarında bol miktarda tüketilir. Antioksidan bakımından zengin olan dut, aynı zamanda kan yapıcı özelliğiyle bilinir.

dut.jpg

6.Kayısı
Mayıs ayının ortalarına doğru tezgâhlarda görmeye başladığımız kayısı, hem taze hem de kuru olarak tüketilir. İlkbahar ayının vazgeçilmez meyveleri arasında olan kayısı, içerdiği beta karoten ve A vitamini sayesinde göz sağlığını destekler. Ayrıca kayısının sindirim sistemini de hızlandırır.

kayisi.jpg

İlkbahar meyveleri, sadece lezzet olarak değil, aynı zamanda sağlık açısında da birçok fayda içeriyor. antioksidan, C vitamini, lif ve daha birçok faydalı vitamin ve minerali içinde bulunduran bu meyveler, günlük beslenme düzeninde yer alması gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.