KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9726 %0,51
47,6696 %0,57
4.370,98 % -0,34
Ara
BBN Haber Yaşam İlkbaharın meyveleri nelerdir?

İlkbaharın meyveleri nelerdir?

İlkbahar ayının meyveleri nelerdir? İlkbaharda hangi meyveler tüketilmeli? İlkbaharda hangi meyvenin sezonu? Tüm bu soruların yanıtı haberde...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

İlkbahar, sofralarımıza da taze ve lezzetli meyveler getiriyor. Kış mevsiminin soğuk ve ağır yiyeceklerinden sonra ilkbahar, daha hafif, enerji dolu ve besleyici seçenekler sunuyor. İlkbaharın bereketiyle birlikte meyveler, hem sağlıklı hem de lezzetli tarifler için vazgeçilmez oluyor.

İşte ilkbahar aylarında mevsimin en taze meyveleri:
1.Çilek
İlkbaharın en çok sevilen meyvelerinin başında çilek geliyor. Çilek, mart ayı itibarıyla tezgâhlarda yerini almaya başlıyor. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen çilek, aynı zamanda cilt sağlığına da çok faydalı. Sade olarak da tüketilen çilek, tatlı ve reçel yapımında da kullanılıyor.

ilek.jpg

2.Erik
Erik, özellikle mart ayının sonları ve nisan ayında raflarda yerini almaya başlar. Yeşil erik, hafif ekşi tadıyla damakları şenlendirir. C vitamini bakımından da oldukça yüksek değerlere sahip olan erik, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

erik-001.jpg

3.Yeni dünya (Malta eriği)
Malta eriği olarak da bilinen yeni dünya, nisan ve mayıs aylarında en taze haliyle raflarda yer alır. Tropikal bir meyveye benzeyen yeni dünya, tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir. Potasyum ve A vitamini açısından oldukça zengindir. Kalp sağlığına olumlu etkileriyle bilinir.

yeni-dunya-malta-erigi.jpg

4.Kiraz
Mayıs ayının sonlarına doğru tezgâhlarda görmeye başladığımız kiraz, hem lezzeti hem de sağlık açısından faydalıdır. Yüksek antioksidan içerdiği için vücudu serbest radikallere karşı korur. Kiraz aynı zamanda doğal bir iltihap giderici olarak da bilinir.

kiraz.jpg

5.Dut
Nisan ayından itibaren taze dutlar sofralarda yerini alır. Hem siyah hem de beyaz dut olarak 2'ye ayrılır. İlkbahar aylarında bol miktarda tüketilir. Antioksidan bakımından zengin olan dut, aynı zamanda kan yapıcı özelliğiyle bilinir.

dut.jpg

6.Kayısı
Mayıs ayının ortalarına doğru tezgâhlarda görmeye başladığımız kayısı, hem taze hem de kuru olarak tüketilir. İlkbahar ayının vazgeçilmez meyveleri arasında olan kayısı, içerdiği beta karoten ve A vitamini sayesinde göz sağlığını destekler. Ayrıca kayısının sindirim sistemini de hızlandırır.

kayisi.jpg

İlkbahar meyveleri, sadece lezzet olarak değil, aynı zamanda sağlık açısında da birçok fayda içeriyor. antioksidan, C vitamini, lif ve daha birçok faydalı vitamin ve minerali içinde bulunduran bu meyveler, günlük beslenme düzeninde yer alması gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *