KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Yaşam İncecik oluyor ve asla dağılmıyor. Peki mumbar nasıl hazırlanır? İşte aşçıların sakladığı püf noktası

İncecik oluyor ve asla dağılmıyor. Peki mumbar nasıl hazırlanır? İşte aşçıların sakladığı püf noktası

Mumbar, özenle hazırlanan bir yemek olduğu için dikkatli adımlarla pişirilmesi gereken bir lezzettir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu püf noktalarını dikkate alarak, misafirlerinizi lezzetli bir Lübnan mutfağı deneyimiyle buluşturabilirsiniz.

Mumbar, incecik oluşu ve asla dağılmamasıyla bilinen bir Lübnan mutfağı lezzetidir. Bu lezzetli yemeğin hazırlanması ise özen gerektiren bir süreçtir. İşte, aşçıların sakladığı püf noktalarıyla mumbarın nasıl hazırlandığına dair detaylar:

Şırnak mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan mumbar, incecik hamuruyla ve lezzetli iç harcıyla sofraları süslemektedir. Bu yöresel lezzetin en önemli püf noktası, hamurunun inceliği ve dayanıklılığıdır. İncecik açılan hamur, özenle hazırlanan iç harçla birleşerek eşsiz bir lezzet sunmaktadır.

Mumbar yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hamurun incecik açılması ve asla dağılmamasıdır. Bu, ustalık gerektiren bir beceri olup, sabır ve özen isteyen bir süreç gerektirmektedir. Hamurun inceliği, iç harcın tamamen kaplanması ve pişirme esnasında dağılmaması için oldukça önemlidir.

maxresdefault-002.jpg

Mumbar Dolması İçin Gereken Malzemeler:

2 kilo Bumbar

Kelle paça ve kibe

1 kilo pirinç

1 çorba kaşığı nane

2 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Karabiber, tuz

Terbiye Malzemesi;

2 yemek kaşığı tuz

5 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı nane

6 diş sarımsak

Mumbar Dolması Yapılışı:

Öncelikle mumbarları bol su ile iyice yıkıyoruz.

Bıçak yardımıyla, üzerinde olan yapışkan şeyleri sıyırıyoruz.

Fazla yağlarını kesip atıyoruz.

Bağırsakların içerisine su bırakıp, diğer taraftan boşaltıyoruz bunu birkaç defa tekrarlıyoruz.

Ayrı bir kapta pirinç, nane, pul biber, karabiber ve tuzu harmanlıyoruz.

Temizlediğimiz bumbarların ve kibelerin içine hazırladığımız harcı dolduruyoruz. Daha sonra ağızlarını dikiyoruz.

Çok doldurmayın ki yumuşak olsun içi iyi pişsin.

Mumbarların dış kısımlarını, bir kez daha tuzlu suyla yıkayın ki, kalıntılar kalmasın. Terbiye malzemesinin hepsini, bir tencerede karıştırın.

Tencerenin içine bumbarları yerleştirin.

Bol su aktarın ki dibi tutmasın.

Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: haberturk.com, youtube.com