KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3276 %0,23
48,9071 %0,43
4.872,86 % 0,33
Ara
BBN Haber Yaşam İncir reçeli hazırlarken bilmeniz gerekenler; Erime ve sulanma sorunu olmuyor

İncir reçeli hazırlarken bilmeniz gerekenler; Erime ve sulanma sorunu olmuyor

İncir reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek, reçelinizde erime ve sulanma gibi sorunlar yaşamadan lezzetli bir sonuca ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

İncir reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken bu püf noktalara uyarak, lezzetli ve kıvamında bir reçel elde edebilirsiniz. İşte incir reçeli hazırlarken bilmeniz gereken o tarif

İncir Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilogram taze incir
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 kabuk tarçın

maxresdefault-001.jpg

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İncir reçeli yapımı için 1 kilo taze inciri güzelce yıkayalım. Süzgeç içerisine koyalım ve suyundan tamamen süzülmesini sağlayalım.
  • Yıkayıp suyu süzülen incirlerimizi reçel yapacağınız tencerenin içine alalım. Ardından incirlerin üzerine 3 su bardağı toz şekeri dökelim.
  • 1 gece şekerli inciri bekletelim.
  • Ertesi sabah olduğunda incirlerin üzerine döktüğümüz şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır.
  • Tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Reçeller kaynamaya başladığında çubuk tarçını içerisine atalım ve limon suyunu ekleyelim.
  • Yaklaşık 40 dakika boyunca incirlerimizi pişirelim.
  • Pişirme sırasında reçelin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla toplayalım.
  • 5-10 dakika daha pişirmenin ardından reçelin kıvamını kontrol edelim.
  • Reçelinizi sıcakken kavanozlara dolduralım.
  • Kavanoz kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyelim. Reçelin soğumasını oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  • Reçeliniz bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
  • Soğuyan reçellerinizi buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • İncir reçeliniz hazır.

Afiyet olsun!