İncir reçeli hazırlarken dikkat etmeniz gereken bu püf noktalara uyarak, lezzetli ve kıvamında bir reçel elde edebilirsiniz. İşte incir reçeli hazırlarken bilmeniz gereken o tarif
İncir Reçeli Malzemeleri
- 1 kilogram taze incir
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 kabuk tarçın
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
- İncir reçeli yapımı için 1 kilo taze inciri güzelce yıkayalım. Süzgeç içerisine koyalım ve suyundan tamamen süzülmesini sağlayalım.
- Yıkayıp suyu süzülen incirlerimizi reçel yapacağınız tencerenin içine alalım. Ardından incirlerin üzerine 3 su bardağı toz şekeri dökelim.
- 1 gece şekerli inciri bekletelim.
- Ertesi sabah olduğunda incirlerin üzerine döktüğümüz şekerlerin bir kısmı erimiş olacaktır.
- Tenceremizi ocağa alalım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım.
- Reçeller kaynamaya başladığında çubuk tarçını içerisine atalım ve limon suyunu ekleyelim.
- Yaklaşık 40 dakika boyunca incirlerimizi pişirelim.
- Pişirme sırasında reçelin üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla toplayalım.
- 5-10 dakika daha pişirmenin ardından reçelin kıvamını kontrol edelim.
- Reçelinizi sıcakken kavanozlara dolduralım.
- Kavanoz kapağını kapattıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyelim. Reçelin soğumasını oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
- Reçeliniz bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
- Soğuyan reçellerinizi buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- İncir reçeliniz hazır.
Afiyet olsun!