İşkembe çorbası yapmak artık zor gelmeyecek. Kokusuz işkembe pişirmenin sırrı

İşkembe çorbası yapmak artık zor gelmeyecek. Kokusuz işkembe pişirmenin sırrı
Kokusuz işkembe çorbası pişirmek için bilmeniz gereken tüyo

Tüm bu püf noktalarını dikkate alarak, artık işkembe çorbası yapmak zor gelmeyecek. Kokusuz işkembe pişirmenin sırrını öğrendiğinizde, lezzetli bir işkembe çorbası sofranızdaki yerini alacak.

İşkembe çorbası yapmak, birçok kişi için oldukça zorlayıcı bir süreç olabilir. Ancak kokusuz işkembe pişirmenin belirli püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktaları sayesinde işkembe çorbası yapmak artık zor gelmeyecek.

İŞKEMBE KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

İşkembe yapmak isteyenler genelde işkembe kokusundan şikayetçidir. İşkembe, karbonat ile nasıl kolay temizlenebiliyorsa, elinizdeki ya da evdeki kokuyu da kolayca giderebilir. Bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyup ortamdaki işkembe kokusunu rahatlıkla giderebilirsiniz. Elinizdeki kokuyu gidermek için de elinizi koku gidene kadar kabın içinde bekletebilirsiniz.

mqdefault.jpg

Karbonat haricinde elinizdeki ya da evdeki işkembe kokusunu gidermek için süt veya sirkeyi de aynı şekilde kullanabilirsiniz. Sütün yağlı olması kokuyu daha çabuk giderir. Sirke kokusunu sevmeyenler ise en az kokan elma sirkesini tercih edebilir.

Son olarak, işkembe çorbası yaparken kullanılan malzemelerin kalitesine dikkat etmek de lezzetli bir çorba elde etmek için önemlidir. Kaliteli ve taze malzemeler kullanarak, kokusuz ve lezzetli bir işkembe çorbası yapabilirsiniz.

Kaynak: Sabah.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:BBN