Ispanak bu tarifle hazırlandığında asla sönme olmuyor. İşte ıspanak pişirirken bilmeniz gereken tüyo
. Ispanak yemeği tarifleriyle ilgili daha fazla ipucu ve püf noktası için bloğumuzu ziyaret etmeyi unutmayın.
Ispanak yemeğinin lezzetini ve tazeliğini korumak her zaman önemlidir. Ispanağı pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Ispanak bu tarifle hazırlandığında asla sönme olmuyor. İşte ıspanak pişirirken bilmeniz gereken tüyo:
Nefisyemektarifleri.com sitesindeki içeriğe göre; Etli ıspanak yemeği çok daha lezzetlidir. Daha doyurucu ve daha sağlıklıdır. İşte etli ıspanak yemeğiyle ilgili bilmeniz gereken her şey!
Etli Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 1 adet orta soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gr et
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- Pul biber
- Tuz
ETLİ ISPANAK YEMEĞİNİN TARİFİ
Yağımızı kızartıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz
Daha sonra pul biber ve istediğiniz baharatları ekleyip eti de ilave ettikten sonra 5 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra 3-4 avuç kadar aldığımız ıspanağı ilave edip ıspanak eriyinceye kadar bekliyoruz ve ıspanak eriyince ıslattığımız pirinci ekleyip 1 su bardağı ilave ederek 5-10 dakika arası kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Pirinçler yumuşayınca altını ve kapağını kapatıp biraz dinlenmeye alıyoruz. Yanına yoğurt koyup servis edebilirsiniz.
Kaynak:BBN