Yayınlanma:
İşte bu yüzden lokantaların ezogelin çorbası daha lezzetli oluyormuş! Sırrı bulundu
Ezogelin çorbası yaparken bilmeniz gereken tarif:
Ezogelin çorbasının lezzetinin sırrı sonunda çözüldü! Araştırmacılar, lokantalarda neden evde yapılan ezogelin çorbasından daha lezzetli olduğunu merak ediyorlardı ve sonunda sırrı buldular: Tavuk suyu! Yapılan araştırmalar sonucunda, lokantalarda ezogelin çorbasının tavuk suyuyla yapıldığı ortaya çıktı. Tavuk suyunun bu çorbaya kattığı lezzet, evde yapılan ezogelin çorbasından farklı bir tat deneyimi sunuyor. Bu nedenle, lokantalarda servis edilen ezogelin çorbası daha doyurucu ve lezzetli oluyor. Artık evde yapmaya çalışırken, tavuk suyunun bu önemli detayını göz ardı etmemek gerekiyor.
EZOGELİN ÇORBASININ TARİFİ
Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı bulgur (4 yemek kaşığı)
- Yarım kahve fincanı pirinç (2 yemek kaşığı)
- 5 su bardağı sıcak su + 2,5 su bardağı sıcak su + 1 bardak tavuk suyu
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
Kaynak:BBN
Yaşam