KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam İşte bu yüzden lokantaların ezogelin çorbası daha lezzetli oluyormuş! Sırrı bulundu

İşte bu yüzden lokantaların ezogelin çorbası daha lezzetli oluyormuş! Sırrı bulundu

Ezogelin çorbası yaparken bilmeniz gereken tarif:

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ezogelin çorbasının lezzetinin sırrı sonunda çözüldü! Araştırmacılar, lokantalarda neden evde yapılan ezogelin çorbasından daha lezzetli olduğunu merak ediyorlardı ve sonunda sırrı buldular: Tavuk suyu! Yapılan araştırmalar sonucunda, lokantalarda ezogelin çorbasının tavuk suyuyla yapıldığı ortaya çıktı. Tavuk suyunun bu çorbaya kattığı lezzet, evde yapılan ezogelin çorbasından farklı bir tat deneyimi sunuyor. Bu nedenle, lokantalarda servis edilen ezogelin çorbası daha doyurucu ve lezzetli oluyor. Artık evde yapmaya çalışırken, tavuk suyunun bu önemli detayını göz ardı etmemek gerekiyor.

EZOGELİN ÇORBASININ TARİFİ

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur (4 yemek kaşığı)
  • Yarım kahve fincanı pirinç (2 yemek kaşığı)
  • 5 su bardağı sıcak su + 2,5 su bardağı sıcak su + 1 bardak tavuk suyu

Sosu için;

maxresdefault.jpg

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kadar tuz
  1. Tencereye tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınarak ısıtılır.
  2. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve tencerede orta ateşte, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavrulur. Dilerseniz sarımsakları rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
  3. Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş olan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur eklenerek karıştırılır ve kavrulur.
  4. Üzerine sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Çorba kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırılır.
  5. Bakliyatlar yumuşayınca kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir ve ocak kapatılır.
  6. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır.
  7. 1 yemek kaşığı un eklenir ve unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
  8. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur.
  9. Salça da kavrulduktan sonra 2 su bardağı kadar su ilave edilerek kaynatılır.
  10. Nane, kırmızı biber, karabiber ilave edilerek hazırlanan sos ocaktan alınır ve çorbaya ilave edilir.
  11. Tuzu da eklenerek 1-2 dakika kaynatılır. Bu aşamada gerek duyarsanız sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben 2,5 su bardağı kadar sıcak su ekledim ancak siz çorbanızın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.
  12. Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra Ezogelin Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Not: Gerekirse kıvamını ayarlamak için su ilave edilebilir. Suyun bir kısmını et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com