İzmir'in en ünlü yemeği. Kabak çiçeği dolması böyle hazırlanırsa dağılmıyor

İzmir'in en ünlü yemeği. Kabak çiçeği dolması böyle hazırlanırsa dağılmıyor

Kabak çiçeği dolması, özenle hazırlandığında lezzetiyle sofralarınıza şıklık katar.

. İzmir mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolmasını denemek, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatmak isterseniz, bu tarifi deneyebilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti evinizde de denemek isterseniz, doğru hazırlanma yöntemleriyle kabak çiçeği dolmasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

İşte dağılmayan kabak çiçeği dolmasının tarifi

Malzemeler

  • 25-20 adet kabak çiçeği
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • Yarım bardak sıcak su
  • Dereotu (bir demetin üçte biri kadar)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

maxresdefault.jpg

Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanları küp küp doğrayın. Ortadan bölünen ve uç kısımları alınmış domatesleri ince kısımla rendeleyin. Elinizdeki dereotu yapraklarını ipince olacak şekilde kıyın.
  2. Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermemeye dikkat ederek çıkartın.
  3. Yapraklara zarar vermeden, çiçeklerin içerisindeki sarı kısımları alın.
  4. Zeytinyağının yarısını geniş bir tencereye döküp yağınız ısınınca kuru soğanları bu yağda renk alana kadar kavurun. Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla kavurmaya devam edin.
  5. Rendelenmiş domateslerle beraber karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ekleyerek düşük ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin.
  6. Sosun oturması için kısa bir süre dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın.
  7. Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.
  8. Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerlerinde gezdirip, dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
  9. Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  10. Arzunuza göre limon dilimleriyle beraber ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: lezzet.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:BBN