KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3314 %0,37
49,0397 %0,61
4.896,60 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Kabak çekirdeği kabuğuyla tüketilir mi? Kabuğuyla tüketirseniz bakın ne işe yarıyor

Kabak çekirdeği kabuğuyla tüketilir mi? Kabuğuyla tüketirseniz bakın ne işe yarıyor

Kabak çekirdeğinin kabuğunu tüketmek isteyenler dikkat...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kabak çekirdeği, kabuğuyla birlikte tüketilebilir. Kabuğuyla tüketildiğinde, lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemine olumlu etkileri olabilir. Lif, sindirim sürecini düzenler ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca kabak çekirdeğinin kabuğu, vücut için gerekli olan sağlıklı yağ asitlerini ve antioksidanları içerir. Bu da kabak çekirdeğinin kabuğunu tüketmenin faydaları arasındadır.

Kabak çekirdeğinin kabuğu ayrıca, kabak çekirdeğinin iç kısmına göre daha fazla lif içerir. Bu da kabuğun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerini arttırır. Lif, sindirim sistemini temizler ve sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kabak çekirdeğinin kabuğundaki lif, tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne de destek olabilir.

5100388.jpg

Kabak çekirdeğinin kabuğunu tüketmek isteyenler, kabukları kurutulmuş veya kavrulmuş olarak marketlerden temin edebilirler. Kabak çekirdeği kabuğunu çiğneyerek veya yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz. Ancak, kabak çekirdeği kabuğunu tüketmeden önce iyice yıkamanız ve temizlemeniz önemlidir.

BİR AVUÇTAN FAZLA TÜKETMEYİN

Bir avuçtan fazla tüketmeyinGünlük çinko ihtiyacının bir kısmının karşılanmasını sağlayan kabak çekirdeği Dünya sağlık örgütünün de önerdiği tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer almaktadır. Uyku düzeninin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, göz ve cilt sağlığının korunması için çinko önem taşımaktadır.

Kaynak: Yenisafak.com