Yayınlanma:
Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte İzmirli ustaların uyguladığı tarif
İşte, İzmirli ustaların uyguladığı kabak çiçeği dolması tarifi... Bu lezzetli Ege mutfağı yemeğini denemek isteyenler için pratik bir tarif olabilir.
Kabak çiçeği dolması, Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. İzmirli ustaların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu tarif, lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. İşte, kabak çiçeği dolmasının yapılışı ve püf noktaları.
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI MAZLEMELERİ
- 20 adet kabak çiçeği,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 adet orta boy soğan,
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı,
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
- 1 çay kaşığı tarçın,
- 1 çay kaşığı yenibahar,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı şeker,
- Bir avuç maydanoz,
- Bir avuç dereotu.
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI YAPILIŞI
- Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağ alın ve fıstıkları ekleyip 3 dk. kavurun,
- Ardından küçük küçük doğranmış soğanları ekleyip 5 dk daha kavurun,
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip karıştırarak renkleri şeffaflaşana kadar kavurun,
- Tuz, şeker, kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve karabiberi ekleyerek karıştırın,
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirdikten sonra dereotu ve maydanozu da ekleyerek karıştırın,
- Yıkayıp süzdüğünüz kabak çiçeklerini yaptığınız harçla doldurup kapatın ve geniş bir tencereye dizin,
- 1,5 su bardağı su ve kalan zeytinyağını da tencereye dökün,
- Tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte suyunu çekene ve pirinçler şişene kadar pişirin,
- Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun...
Fotoğraflar: Youtube.com
Kaynak:BBN
Yaşam