Kahvaltıda pişi yaparken deneyin. Bu tarifle hazırlanan pişi yağ çekmiyor
Pişi yaparken yağ çekmemesi için birkaç ipucu bulunmaktadır. İşte yağ çekmeyen pişi yapmanın püf noktaları:
1. Pişi hamurunu yoğururken fazla yağ kullanmamaya özen gösterin. Hamurun kıvamını tutturmak için az miktarda yağ kullanmak yeterli olacaktır.
2. Pişirme yağını yeterince kızdırdığınızdan emin olun. Yağ yeterince sıcak olmadığında pişi daha fazla yağ çekebilir.
3. Pişirme işlemi sırasında pişileri sürekli çevirmek yerine tek seferde çevirerek pişirmeye devam edin. Sürekli çevirme işlemi yağın daha fazla emilmesine neden olabilir.
Pişi Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Derin bir kapta mayayı toz şekeri süt ile karıştırın ve mayanın erimesini bekleyin.
2. Ardından yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırın.
3. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak yağlanmış tavada kızartın.
6. Pişen pişilerinizi kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
Kaynak:BBN