KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2986 %0,23
48,5630 %0,44
4.857,67 % 0,25
Ara
BBN Haber Yaşam Kahvaltıda pişi yaparken deneyin. Bu tarifle hazırlanan pişi yağ çekmiyor

Kahvaltıda pişi yaparken deneyin. Bu tarifle hazırlanan pişi yağ çekmiyor

Bu ipuçlarını takip ederek, yağ çekmeyen lezzetli pişiler hazırlayabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Pişi yaparken yağ çekmemesi için birkaç ipucu bulunmaktadır. İşte yağ çekmeyen pişi yapmanın püf noktaları:

1. Pişi hamurunu yoğururken fazla yağ kullanmamaya özen gösterin. Hamurun kıvamını tutturmak için az miktarda yağ kullanmak yeterli olacaktır.

2. Pişirme yağını yeterince kızdırdığınızdan emin olun. Yağ yeterince sıcak olmadığında pişi daha fazla yağ çekebilir.

3. Pişirme işlemi sırasında pişileri sürekli çevirmek yerine tek seferde çevirerek pişirmeye devam edin. Sürekli çevirme işlemi yağın daha fazla emilmesine neden olabilir.

Pişi Tarifi

Malzemeler:


- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

hq720-001.jpg

1. Derin bir kapta mayayı toz şekeri süt ile karıştırın ve mayanın erimesini bekleyin.
2. Ardından yoğurt, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırın.
3. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak yağlanmış tavada kızartın.
6. Pişen pişilerinizi kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.