Kahvaltıların vazgeçilmezi olan çilek reçeli nasıl yapılmalı? İşte tam kıvamlı reçel yapmanın yolu

Bu adımları takip ederek, tam kıvamında lezzetli bir çilek reçeli elde edebilirsiniz. Hazırladığınız reçeli kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan çilek reçeli nasıl yapılmalı? İşte tam kıvamlı reçel yapmanın yolu

Çilek reçeli, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan lezzetli bir reçeldir. Tam kıvamında bir çilek reçeli yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.

İşte adım adım tam kıvamlı çilek reçeli yapmanın yolu:

Çilek reçeli malzemeler:

1 kg ortadan ikiye ayırdığımız çilek
5 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu

Çilek reçeli yapımı:

hq720.jpg

Öncelikle iyice yıkadığımız ve ortadan ikiye böldüğümüz çileklerimizi kaynatacağımız tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.
5-6 saat kadar üzeri kapalı ve hiç su gelmeyecek şekilde bekletiyoruz. Ben geceden hazırladım. Sabahta yapımına başladım.
Suyunu salmış olan reçelimizi orta derecede harlı ocağın üzerine alıyoruz. Başından ayrılmadan köpüklerini bir kaşık yardımı ile alıyoruz. Eğer köpükleri almazsak reçelimiz güzel olmaz.
20 dakika sonra limon suyumuzu ilave ediyoruz. Bu arada köpükler gidene kadar kaşık yardımı ile köpükleri alıyoruz. 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz.
Hafif ılınınca hazırlamış olduğumuz kavanozlarımızın içine boşaltıyoruz. Reçelimiz hafif akışkan bir kıvamda olması gerekir.
Afiyet olsun…

Kaynak:BBN