Kahve telvesiyle yapılabilecek 3 şey. Çöpe atmadan önce aklınızda bulunmalı

Kahve telvesiyle yapılabilecek 3 şey. Çöpe atmadan önce aklınızda bulunmalı
Kahve telvesi atık bir madde gibi görünse de aslında birçok farklı alanda değerlendirilebilecek bir malzemedir.

Kahve telvesi, kahve demlendikten sonra geriye kalan atık maddelerden biridir. Ancak atmadan önce bu atık maddenin birçok farklı şekilde değerlendirilebileceğini bilmekte fayda var. İşte kahve telvesiyle yapılabilecek 3 farklı şey:

1. Cilt Bakımı: Kahve telvesi, cildin doğal bir peeling maddesi olarak kullanılabilir. Eğer ciltteki ölü hücrelerden kurtulmak istiyorsanız, kahve telvesini bir miktar su veya hindistancevizi yağı ile karıştırarak cildinize masaj yapabilirsiniz. Bu sayede cildiniz hem ölü hücrelerden arınacak hem de kan dolaşımı hızlanacaktır.

maxresdefault.jpg

2. Kokuları Giderme: Kahve telvesi, kötü kokuları emme özelliğine sahiptir. Eğer bu özelliğinden faydalanmak istiyorsanız, kahve telvesini buzdolabınızda veya ayakkabı dolabınızda bir sürahi veya kase içerisine koyarak kötü kokuların absorbe edilmesine yardımcı olabilirsiniz.

3. Bitki Besini: Kahve telvesi, bitkiler için doğal bir besin kaynağı olarak kullanılabilir. Toprağa karıştırılan kahve telvesi, bitkilerinizin daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta, kahve telvesinin fazla miktarda kullanılmamasıdır.

Kaynak:BBN