Kaktüs büyümüyor ve soluyor mu? İşte kaktüsün çok daha hızlı büyümesi için bakım önerisi

Kaktüs büyümüyor ve soluyor mu? İşte kaktüsün çok daha hızlı büyümesi için bakım önerisi
Tüm bu önerilere dikkat ederek, kaktüsünüzün daha hızlı büyümesini sağlayabilir ve solma sorununu ortadan kaldırabilirsiniz

Kaktüs bakımı konusunda sıkça karşılaşılan bir sorun, kaktüsün büyümemesi ve solmasıdır. Bu durum, genellikle yanlış bakım uygulamalarından kaynaklanmaktadır. Ancak endişelenmeyin, kaktüsünüzü sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyütebilmek için bazı ipuçları ve öneriler bulunmaktadır.

KAKTÜS BAKARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

  • Havasızlığa alışkın olmayan kaktüsler için en ideal ortamı balkonlar sunar. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında balkonunuzda yetiştirdiğiniz kaktüsleri kışın iç mekana taşıyabilirsiniz.
  • İç mekana taşıdığınız kaktüsleriniz için nemli mutfak havası en uygun seçeneklerden biri olabilir. Kaktüslerinizi mutfağınızda yetiştirmeyi tercih ederseniz güneş alan bir köşeye koyduğunuzdan emin olun. Ayrıca mutfağın nemli havası toprağın nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacağından sulama sıklığınızı ve miktarını mutlaka azaltın.
  • Kaktüsler aktif büyüme zamanları olan ilkbahar ve yaz aylarında daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. Bu aylarda bitkinizi yeterince suladığınızdan emin olun. Kaktüslerin dinlenme zamanı olan kış aylarında su ihtiyaçları neredeyse yok denecek kadar azalır.

hq720.jpg

  • Kaktüs yetiştirirken kışın yapılan aşırı sulama en yaygın hatalar arasında yer alır. Aşırı sulama bitkinizin köklerini çürüterek kaktüsünüzün ölmesine neden olur. Bu nedenle kış aylarında bitkinizi toprağı dokunulamayacak kadar kuru ve sert olduğunda sulamaya özen gösterin.
  • Kaktüsünüzün tek bir yöne doğru büyüdüğünü fark ederseniz düzenli aralıklarla döndürebilirsiniz. Böylece güneş ışığından eşit derece faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Satın aldığınız kaktüsü eve getirir getirmez yeni bir saksıya dikmeyin. Çürüme riskini azaltmak için kaktüs köklerinin etrafındaki toprağı temizleyerek birkaç gün kurumaya bırakın.
  • Dört-beş gün sonra üçte bir oranında ponza taşı karıştırılmış toprağa kaktüsünüzü ekerek bir-iki gün su vermeyin. Sonrasında sadece bir kez sulayarak kaktüsünüzü evinizde uygun ortama yerleştirin. Bu yöntemle kaktüsünüzün adaptasyon gücünü arttırabilirsiniz.
  • Uzun süredir büyümediğini düşündüğünüz bir kaktüsünüz varsa, saksısından çıkararak köklerini inceleyin. Köklerinde çürüme yoksa kaktüsünüz için yenilenme zamanı gelmiş olabilir. Toprağını tazeleyip saksısını yeniledikten sonra bitkinizin yerini değiştirmeyi deneyin.

Kaynak: Mynet.com, youtube.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN