Kanser hastaları Konya'daki bu kapıyı çalıyor. Parola: Aronya

Kanser hastaları Konya'daki bu kapıyı çalıyor. Parola: Aronya

Konya'da yaşayan bir kişi 10 yıl önce eşinin geniz kanserine yakalandığını öğrenince antioksidan açısından zengin, mor üzümsü çalı meyvesi olan aronyanın sağlığa faydalarını keşfetti

Konya'da üreticilik yapan Tahsin Tosun, kanser hastalarına bağışıklığı güçlendiren Aronya meyvesi veriyor.

fb-img-1734550673075.jpg

EŞİNİN HASTALIĞI İLE MÜCADELE ETTİ

Kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için yurt dışından getirdiği fidanlarla 'süper meyve' olarak bilinen aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Tosun, tıbbi tedavisi sonrası eşi iyileştikten sonra büyüttüğü bahçesiyle iş sahibi oldu. Eşinin tıbbi tedavisi devam ederken meyveyi de tüketmeye başlayan eşi sağlığına kavuştuktan sonra Tosun, bahçeyi büyütme kararı aldı.

KANSER HASTALARINA YARDIMCI OLUYORUZ

Taleplere yetişemez duruma gelen ve fidan sayısını 1200'e çıkaran Tosun, 20 yıldır özel sektörde yaptığı inşaat malzemeleri satıcılığı işini bırakarak geçimini aronya bahçesinden sağlamaya başladı. Tahsin Tosun, bu meyvenin bağışıklığı güçlendirdiğini belirterek, "Aronya meyvesi kanser tedavisi gören vatandaşlar için tedaviden sonra kullanılan bir meyvedir. İçerisinde barındırdığı bir çok vitamin antioksidan etkisi göstererek bağışıklığı güçlendiriyor. Kanser tedavisi gören vatandaşlar kapımızı çalıyor biz de yardımcı oluyoruz. Eşim için yetiştirme kararı almıştım şimdi bir çok vatandaşımıza ürün veriyorum. Bu meyveyi kullananlar gerçekten kendini rahatlamış hissediyor. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin" dedi.

fb-img-1734550624091.jpg

10 YIL ÖNCE BAŞLADIK

Tosun, aronya ile eşinin sağlık sorunları nedeniyle tanıştığını söyledi. Yaklaşık 10 yıl önce bahçeyi oluşturduklarını ifade eden Tosun, "Hem kendimiz tüketiyoruz hem de ihtiyacı olan insanlara meyveyi sunuyoruz." dedi.

Aronya hasadı, bitkinin meyve verme dönemine bağlı olarak genellikle yaz sonu Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilmektedir. Hasat döneminde meyvelerin tam olgunlaşması, kaliteli bir ürün elde etmek için oldukça önemlidir. Olgunlaşan aronya meyveleri, parlak siyah renge dönerek, yoğun bir lezzet kazanır.

*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.