KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3206 %0,24
48,8203 %0,44
4.861,64 % 0,10
Ara
BBN Haber Yaşam Kararma sorunu çözülüyor. Çatal ve kaşıklar bu yöntemle parıl parlıyor ve temizleniyor

Kararma sorunu çözülüyor. Çatal ve kaşıklar bu yöntemle parıl parlıyor ve temizleniyor

Bu pratik yöntemle çatal ve kaşıklarınızı kolayca temizleyebilir ve kararmalarını gidererek onları ilk günkü gibi parlak hale getirebilirsiniz

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Çatal ve kaşıklarınızın zamanla kararmasından şikayetçi misiniz? Endişelenmeyin, çözüm burada! Çatal ve kaşıklarınızı parıl parıl parlatmanın pratik bir yöntemini sizinle paylaşacağız.

Öncelikle, kararmış çatal ve kaşıklarınızı sıcak suyla dolu bir kap içerisine yerleştirin. Ardından, içerisine birkaç dilim limon ve bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Bu karışımı en az yarım saat boyunca bekletin.

Limonun asidik özelliği ve tuzun temizleyici etkisi sayesinde çatal ve kaşıklarınızdaki kararmaların büyük bir kısmı yok olacaktır.

maxresdefault.jpg

Daha sonra, çatal ve kaşıklarınızı bu karışımdan çıkarıp durulayın ve temiz suyla iyice yıkayın. Son olarak, yumuşak bir bez veya pamuklu bir bezi kullanarak çatal ve kaşıklarınızı kurulayın. İşte bu kadar! Artık çatal ve kaşıklarınız parıl parıl ve temizlenmiş bir şekilde kullanıma hazır.

ÇATAL VE KAŞIK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Sirke ve limon suyu yöntemi, çatal ve kaşıklardaki kararma sorununu çözebiliyor. Ayrıca tertemiz olmalarında yardımcı olabiliyor. Öte yandan söz konusu yöntem pratik bir şekilde uygulanabiliyor. İşte sirke ve limon yönteminin uygulanışı;

· Bir kabın içine eşit seviyede sirke ve limon suyu dökülerek karıştırılır.

· Ardından karışım çatal ve kaşıkların üzerine uygulanarak bir süre bekletilirler.

· Devamında yumuşak bir bez ya da sünger yardımı ile ovalanarak temizlenirler.

· Son olarak durulanır ve kurulanırlar.

· Bu sayede tertemiz oldukları görülebilir.

Not: Çatal ve kaşıkların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple üretici temizlik tavsiyelerinin de okunması önerilir. Eğer yukarıdaki yöntem, mevcut eşyalara zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.

Kaynak: aksam.com.tr