Karınca bu yüzden eve geliyor! İşte karıncaları evinizden uzak tutan o yöntem

Karınca bu yüzden eve geliyor! İşte karıncaları evinizden uzak tutan o yöntem
KARINCALRI EVDEN UZAK TUTAN YÖNTEMLER

Karıncalar evlerde sıklıkla rastlanan istenmeyen konuklardır. Bu küçük canlılar, yiyecek bulmak için evinize girebilir ve çoğu zaman rahatsızlık yaratabilirler. Ancak endişelenmeyin, karıncaları evinizden uzak tutmanın etkili bir yöntemi bulunmaktadır.

Karıncaların evinize girmesinin en yaygın nedenlerinden biri, yiyecek kalıntılarıdır. Yiyecek artıklarınızı temiz tutmak, karıncaların evinize girmesini engellemenin ilk adımıdır. Ayrıca, gıda maddelerini sıkıca kapatılmış kaplarda saklamak da karıncaların ilgisini çekmeyi azaltacaktır.

Karınca ile hemen herkes hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Çünkü söz konusu böcek hemen her eve girebiliyor. Öte yandan birbiri ile uyumlu bir şekilde geçinebilen karınca, kısa sürede sayısını artırabiliyor. Bunun sonucunda ise adeta evleri istila edebiliyor. Bu nedenle o böcekten kurtulmanın yöntemleri de araştırılabiliyor.

Karıncadan kurtulmanın basit bir yöntemi bulunuyor. Ancak söz konusu yöntemden önce, o böceğin neden eve geldiğinin de bilinmesi öneriliyor. Bu sayede tekrardan gelmesi önlenebilir.

KARINCA BU YÜZDEN EVE GELİYOR

Karınca iş birliğine dayalı olarak yaşar. Ayrıca ev, o böcek için eşi bulunmaz besin kaynakları anlamına gelebilir. Çünkü eve girdiğinde ulaşabildiği kaynaklardan su ve gıda temin ederek yuvasına taşır. Bu noktada yere dökülen kırıntılar, o böceklerin eve gelmesine yol açabilir.

Karınca, su ve tatlı veya yağlı yiyecek maddelerini bulabilmek için küçücük yarıklardan bile geçebilir. Bu nedenle mutfak, kiler ve yiyecek saklama odalarında görülebilir.

O BÖCEKTEN KURTULMANIN BASİT YOLU

Karıncadan kurtulmak için denenebilecek kimyasal ve doğal olmak üzere çeşitli yöntemler bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde o böcekten kurtulmaya yardımcı olabiliyor. Nitekim o böcekten kurtulmanın basit yollarında biri, limon yöntemi ile gerçekleşiyor. İşte limon yönteminin uygulanışı;

· Karınca yuva girişleri tespit edilir.

· Bir dilim limon yuva girişlerine bırakılır.

· Limondaki asitler, o böceklerin evden uzaklaşmasında yardımcı olabilir.

Not: Limon suyu ile de onlardan kurtulmak mümkün olabilir. Bu yöntemde de yuva girişlerine 1-2 kaşık limon suyu dökülebilir.

Kaynak: Aksam.com.tr

Kaynak:BBN