Yayınlanma:
Karpuz kabuklarını değerlendirmenizi sağlayacak öneri. Meğer lezzetli bir kahvaltılık oluyormuş
Bu yöntemle karpuz kabuğu reçeli yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz
Karpuz kabuğu reçeli, atık maddelerin değerlendirilmesi ve sıfır atık felsefesine uygun bir tarif olmasıyla da oldukça önemli. Bu tarifle hem lezzetli bir reçel elde edecek hem de doğaya katkıda bulunmuş olacaksınız.
Karpuzun lezzetli ve besleyici bir meyve olduğunu biliyoruz, ancak genellikle kabuğunu çöpe atarız. Oysa karpuz kabuklarını değerlendirmenin harika bir yolu var: karpuz kabuğu reçeli! Hem sürpriz bir lezzet hem de atık maddelerin değerlendirilmesi açısından harika bir seçenek olan bu tarifi denemenizi şiddetle öneririz.
KARPUZ KABUĞU REÇELİ TARİFİ
- 350 gr karpuz kabuğu (2-3 dilim)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım limon suyu
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- 6-7 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- Su (karpuz kabuklarını bekletmek için)
HAZIRLANIŞI
- Karpuz kabuğu reçeli için öncelikle karpuz kabuğunun içerisindeki kırmızı kısımları bıçakla alalım.
- Ardından sadece beyaz kısmı kalacak şekilde yeşil kısmını da soyacak yardımıyla soyalım.
- Ardından kabuklarını küp küp doğrayalım. Tüm kabukları doğradıktan sonra uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine karbonat, limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek kabukları bu şekilde 1 saat bekletelim.
- Sürenin sonunda karpuz kabuklarını süzgeçten geçirerek güzelce yıkayalım.
- Diğer taraftan tencereye toz şeker, karanfil, tarçın, limon kabuğu ve suyu alarak reçelin şerbetini kaynatalım.
- Şerbet kaynadıktan sonra içerisine kabukları ilave ederek yaklaşık 1 saat pişirelim.
- 1 saat pişen karpuz kabuğu reçelini dilerseniz sıcağı ile kavanozlayarak dilerseniz de soğuduktan sonra taze taze tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak:BBN
Resmi İlanlar
Yaşam