Kavurma yaparken bu baharattan ekleyin lokum gibi olmasını sağlayacak! 1 kaşık yeterli

Evde et kavurma yaparken aklınızda bulunması gereken tüyo. Kavurmanız lokum gibi olacak
Kavurma yaparken bu baharattan ekleyin lokum gibi olmasını sağlayacak! 1 kaşık yeterli

Kavurma yaparken lezzetinizi tamamlayacak bir baharat önerimiz var: kimyon. Kavurmanıza ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık kimyon, yemeğinize lokum gibi bir lezzet katacaktır.

Kimyonun eşsiz aroması ve baharatlı tadı, kavurmanızı tamamlayacak ve lezzetini zenginleştirecektir.

Ayrıca kimyonun sindirimi kolaylaştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Bu nedenle kavurmanızı yaparken, lezzetinizi artırmak ve yemeğinizi daha sağlıklı hale getirmek için kimyonu denemenizi öneririz.

Et Kavurma Tarifi

Malzemeler:

maxresdefault.jpg

- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber

Yapılışı:


1. Öncelikle dana etlerini tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
2. Daha sonra doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
3. Soğanlar pembeleştikten sonra yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Son olarak rendelenmiş domatesleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
5. Pişme sürecinin sonunda tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
6. Kavurmanız servise hazır!

Bu lezzetli kavurma tarifini deneyerek sevdiklerinize harika bir yemek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Kaynak:BBN