KONYA HABER
Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Kavurma yaparken bu baharattan ekleyin lokum gibi olmasını sağlayacak! 1 kaşık yeterli

Kavurma yaparken bu baharattan ekleyin lokum gibi olmasını sağlayacak! 1 kaşık yeterli

Evde et kavurma yaparken aklınızda bulunması gereken tüyo. Kavurmanız lokum gibi olacak

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Kavurma yaparken lezzetinizi tamamlayacak bir baharat önerimiz var: kimyon. Kavurmanıza ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık kimyon, yemeğinize lokum gibi bir lezzet katacaktır.

Kimyonun eşsiz aroması ve baharatlı tadı, kavurmanızı tamamlayacak ve lezzetini zenginleştirecektir.

Ayrıca kimyonun sindirimi kolaylaştırıcı özelliği de bulunmaktadır. Bu nedenle kavurmanızı yaparken, lezzetinizi artırmak ve yemeğinizi daha sağlıklı hale getirmek için kimyonu denemenizi öneririz.

Et Kavurma Tarifi

Malzemeler:

maxresdefault.jpg

- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber

Yapılışı:


1. Öncelikle dana etlerini tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
2. Daha sonra doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
3. Soğanlar pembeleştikten sonra yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Son olarak rendelenmiş domatesleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
5. Pişme sürecinin sonunda tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyerek karıştırın.
6. Kavurmanız servise hazır!

Bu lezzetli kavurma tarifini deneyerek sevdiklerinize harika bir yemek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!