KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3144 %0,23
48,6560 %0,44
4.833,95 % -0,47
Ara
BBN Haber Yaşam Keke eklendiğinde lezzeti katlanıyormuş ; Farklı bir aroma katıyor ve kek iyi pişiyor

Keke eklendiğinde lezzeti katlanıyormuş ; Farklı bir aroma katıyor ve kek iyi pişiyor

Kek, genellikle tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilen, yaygın bir hamur işi lezzetidir. Kekiniz limon sayesinde daha lezzetli olacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kek, genellikle tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilen, yaygın bir hamur işi lezzetidir. Ancak keke eklenen limon, sadece lezzetini katlamakla kalmaz, aynı zamanda farklı bir aroma da katar. Limonun keke eklenmesi, kekin lezzetini zenginleştirerek tatlı bir dokunuş sağlar. Ayrıca limonun kek üzerindeki etkisi sadece lezzetle sınırlı kalmaz, aynı zamanda kekin daha iyi pişmesine de yardımcı olur.

Limonun keke eklenmesiyle birlikte, kekin hamurunda bulunan malzemelerle uyumlu bir şekilde tatlı ve ekşi bir denge oluşturulur.

Limonlu Kek Tarifi Nasıldır?

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt
1 veya 2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilin
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kek kabını yağlamak için;

1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?

Limonlu kek yapımı için yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra aşağıdaki püf noktalara da dikkat edebilirsiniz.

Püf Noktası: Kekin lezzetinin yerinde olabilmesi için limon kabukları aşamasını atlamamalısınız.

Pişirme Önerisi: Kekte daha yoğun bir limon tadı sağlamak için tarife 1 ya da 2 su bardağı limonata eklemeyi düşünebilirsiniz.

İşte limonlu kek nasıl yapılır sorusunun cevabı;

hq720.jpg

Toz şeker ve yumurtayı bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin.
Sırasıyla süt, Ayçiçek yağı, limon suyunu ilave edin ve çırpmayı sürdürün.
Elenmiş un, vanilin, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Yağladığınız kek kalıbına harcı boşalttıktan sonra üzeri içini spatula yardımıyla düzeltin.
Hazırladığınız tatlıyı önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına atın.
40 dakika sonra çıkarın ve servis edin.
Afiyet Olsun.

Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com