Keke eklendiğinde lezzeti katlanıyormuş ; Farklı bir aroma katıyor ve kek iyi pişiyor
Kek, genellikle tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilen, yaygın bir hamur işi lezzetidir. Ancak keke eklenen limon, sadece lezzetini katlamakla kalmaz, aynı zamanda farklı bir aroma da katar. Limonun keke eklenmesi, kekin lezzetini zenginleştirerek tatlı bir dokunuş sağlar. Ayrıca limonun kek üzerindeki etkisi sadece lezzetle sınırlı kalmaz, aynı zamanda kekin daha iyi pişmesine de yardımcı olur.
Limonun keke eklenmesiyle birlikte, kekin hamurunda bulunan malzemelerle uyumlu bir şekilde tatlı ve ekşi bir denge oluşturulur.
Limonlu Kek Tarifi Nasıldır?
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı süt
1 veya 2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilin
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kek kabını yağlamak için;
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?
Limonlu kek yapımı için yukarıdaki malzemeleri hazırladıktan sonra aşağıdaki püf noktalara da dikkat edebilirsiniz.
Püf Noktası: Kekin lezzetinin yerinde olabilmesi için limon kabukları aşamasını atlamamalısınız.
Pişirme Önerisi: Kekte daha yoğun bir limon tadı sağlamak için tarife 1 ya da 2 su bardağı limonata eklemeyi düşünebilirsiniz.
İşte limonlu kek nasıl yapılır sorusunun cevabı;
Toz şeker ve yumurtayı bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin.
Sırasıyla süt, Ayçiçek yağı, limon suyunu ilave edin ve çırpmayı sürdürün.
Elenmiş un, vanilin, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Yağladığınız kek kalıbına harcı boşalttıktan sonra üzeri içini spatula yardımıyla düzeltin.
Hazırladığınız tatlıyı önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına atın.
40 dakika sonra çıkarın ve servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com
Kaynak:BBN