Kelek turşusu nasıl hazırlanır? İşte kelek turşusunun tarifi ve pek bilinmeyen püf noktaları

Kelek turşusu nasıl hazırlanır? İşte kelek turşusunun tarifi ve pek bilinmeyen püf noktaları

Kelek turşusu, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda yerini alıyor. İşte kelek turşusunun yapımı ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarıyla ilgili detaylı bilgiler.

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır?

Yaz kış her mevsim sofralarda yerini alan kelek turşusu oldukça kolay ve patrik bir şekilde hazırlanır:

Malzemeler:

  • 1 kilo kelek
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 15-20 adet nohut
  • 7-8 diş sarımsak
  • Sirke ve su kullanılarak hazırlanan kelek turşusu nefis yemek tarifleri tarafından birçok farklı şekillerde de sunulmaktadır.

Hazırlanışı:

  • Kelek turşusu yapmak için öncelikle cam ya da plastik bir kavanoza ihtiyaç vardır.
  • Kelekler bol su ile yıkanarak kurulanır ve uç kısımları kesilir.
  • Kesilen meyveler yorgan iğnesi yardımı ile birkaç farklı yerinden delinir.
  • Sarımsaklar soyularak turşunun kurulacağı kavanozun dibine nohutlar ile birlikte yerleştirilir.
  • Delinen ve uç kısımları kesilen kelekler kavanoza eklenir.
  • Daha sonra tuz dökülür ve hazırlanan kavanozun üçte biri sirke ile doldurulur.
  • Geri kalan kısmı da su ile doldurularak turşu kavanozunun ağzı sıkı bir şekilde hava almayacak şekilde kapatılır.
  • İlk bir ay kavanoz kesinlikle açılmamalıdır.
  • Rengi koyulaşmaya başladığında ara sıra açarak tadına bakılır ve olduğunda dilimlenerek sofraya servis edilir.

maxresdefault.jpg

Sağlıklı ve doğal bir atıştırmalık olan kelek turşusunu bu tarifle kolayca evinizde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, kendi zevkinize göre baharatları ve sirke-tuz oranını ayarlayarak lezzetini kişiselleştirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

Kaynak:BBN