KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1765 %0,27
47,9460 %0,47
4.690,99 % -0,42
Ara
BBN Haber Yaşam Kelek turşusu nasıl hazırlanır? İşte kelek turşusunun tarifi ve pek bilinmeyen püf noktaları

Kelek turşusu nasıl hazırlanır? İşte kelek turşusunun tarifi ve pek bilinmeyen püf noktaları

Kelek turşusu, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda yerini alıyor. İşte kelek turşusunun yapımı ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarıyla ilgili detaylı bilgiler.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır?

Yaz kış her mevsim sofralarda yerini alan kelek turşusu oldukça kolay ve patrik bir şekilde hazırlanır:

Malzemeler:

  • 1 kilo kelek
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 15-20 adet nohut
  • 7-8 diş sarımsak
  • Sirke ve su kullanılarak hazırlanan kelek turşusu nefis yemek tarifleri tarafından birçok farklı şekillerde de sunulmaktadır.

Hazırlanışı:

  • Kelek turşusu yapmak için öncelikle cam ya da plastik bir kavanoza ihtiyaç vardır.
  • Kelekler bol su ile yıkanarak kurulanır ve uç kısımları kesilir.
  • Kesilen meyveler yorgan iğnesi yardımı ile birkaç farklı yerinden delinir.
  • Sarımsaklar soyularak turşunun kurulacağı kavanozun dibine nohutlar ile birlikte yerleştirilir.
  • Delinen ve uç kısımları kesilen kelekler kavanoza eklenir.
  • Daha sonra tuz dökülür ve hazırlanan kavanozun üçte biri sirke ile doldurulur.
  • Geri kalan kısmı da su ile doldurularak turşu kavanozunun ağzı sıkı bir şekilde hava almayacak şekilde kapatılır.
  • İlk bir ay kavanoz kesinlikle açılmamalıdır.
  • Rengi koyulaşmaya başladığında ara sıra açarak tadına bakılır ve olduğunda dilimlenerek sofraya servis edilir.

maxresdefault.jpg

Sağlıklı ve doğal bir atıştırmalık olan kelek turşusunu bu tarifle kolayca evinizde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, kendi zevkinize göre baharatları ve sirke-tuz oranını ayarlayarak lezzetini kişiselleştirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com