Kelle paça yerine bundan içebilirsiniz; Uzmanlar herkes için önerdi

Kelle paça yerine bundan içebilirsiniz; Uzmanlar herkes için önerdi

Kelle paça çorbasının fiyatları tırmanışa geçince uzmanlar tavuk suyu çorbasını önerdiler; İşte detaylar

Kelle paça çorbasının fiyatlarının hızla artmasıyla birlikte, beslenme uzmanları alternatif önerilere yönelmeye başladı. Geleneksel kelle paça çorbasının 200 TL'ye dayanması üzerine, uzmanlar tavuk suyu çorbasını önermeye başladı. Tavuk suyu çorbası, besleyici özellikleri ve hafif yapısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, içeriğindeki protein ve vitaminler sayesinde sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kelle paça çorbasının yüksek fiyatı, tüketicileri alternatif arayışlara yönlendirmiş durumda. Tavuk suyu çorbası, bu noktada ekonomik ve besleyici bir seçenek olarak öne çıkıyor.

hq720.jpg

TAVUK SUYU ÇORBASININ TARİFİ

Malzemeler


1 tane tavuk göğsü
1 tane tavuk budu
6 su bardağı su
1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
2 diş sarımsak
Yarım havuç (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
Yarım limon

Nasıl Yapılır ?


İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.
Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.
Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.
Sonuç olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama ulaşması gerekiyor. Kaynayıp kıvamı tuttuğunda tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şimdiden afiyet olsun. Alıntı: Lezzet.com.tr

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi