KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3314 %0,37
49,0397 %0,61
4.896,60 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Kılıç balığı helal mi?

Kılıç balığı helal mi?

Kılıç balığı nedir? Türkiye'de ender rastlanan kılıç balığını yemekte dinen bir sakınca var mıdır? Kılıç balığı ile alakalı bilmeniz gereken şeyler haberimizde...

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Karadeniz sularında nadir görülen, lezzetiyle dikkat çeken kılıç balığı, özellikle Akdeniz mutfağında öne çıkıyor. Üst çenesinin kılıç gibi olması ve lacivert-siyah sırt rengi ile tanınan bu balığın, akrabası olan Marlin türü ise Türkiye sularında bulunmuyor.

kilic-baligi-haram-mi.jpg

Kılıç balığı, pişirildiğinde pembemsi et rengi ile biliniyor ve genellikle ızgara, kağıt kebabı veya defne yapraklı şiş şeklinde tüketiliyor. En lezzetli döneminin Eylül-Şubat ayları arası olduğu ifade ediliyor.

kilic-baligi.jpg

İslami açıdan, deniz ürünlerinin helalliği konusu önem taşıyor. Kılıç balığı, büyük bir deniz canlısı olmasına rağmen, eğer sudan çıkmadan öldürülmeden avlanırsa yenilmesinde bir sakınca görülmüyor. İslam dinine göre, kılıç balığı gibi canlıların işkence çekmeden avlanması gerektiği vurgulanıyor. Bu şartlar altında, kılıç balığının tüketilmesinde dinen bir engel bulunmuyor.

kilic-baligi-helal-mi.jpg

Türkiye sularında az rastlanan bu balık türü, lezzetiyle sofralarda yer bulmaya devam ediyor. Ancak avlanma sürecinde dikkat edilmesi gereken bu önemli nokta, kılıç balığını tüketenlerin hassasiyet göstermesi gereken bir husus olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *