KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Yaşam Kimse hazır yufkayla yapıldığına inanmıyor: İşte börekçi usulü su böreğinin püf noktası

Kimse hazır yufkayla yapıldığına inanmıyor: İşte börekçi usulü su böreğinin püf noktası

Börekçiler su böreğini böyle hazırlıyor ve lezzeti katlanıyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Börek yapımı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle su böreği, ince ince açılmış yufka ile hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir lezzettir. Ancak, bazıları hazır yufkayla yapılan su böreğinin gerçek lezzetini vermediğine inanmaktadır.

Börekçi usulü su böreğinin püf noktası, elbette ki kullanılan malzemelerin kalitesi ve doğru tekniklerin uygulanmasıdır. İşte size, evinizde börekçi ustalarını aratmayacak lezzette bir su böreği yapmanın ipuçları:


BÖREKÇİ USULÜ SU BÖREĞİ TARİFİ

Su Böreği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Ele yapışmayan sıkı bir hamur için alabildiğince un

İçi için:

  • Salamura köy peyniri veya herhangi bir peynir
  • Yarım kilo tereyağı
  • Maydanoz

Haşlamak için:

  • Su ve tuz

maxresdefault.jpg

HAZIRLANIŞI

  1. Karıştırma kabına aldığımız yumurtalara suyu ekledikten sonra karıştırırız.
  2. Karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğururuz.
  3. Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız. 12 tane beze çıkar.
  4. Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbentle örter, yarım saat dinlendiririz.
  5. Diğer tarafta rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu birbiriyle harmanlarız.
  6. Başka bir tavaya yağı koyar eritiriz. Yağ ve peynir hazır olur.
  7. Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız.
  8. 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. Tuz olmazsa yufka parçalanır. Sudan çıkmaz.
  9. Sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakırız.
  10. Tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın.
  11. Islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alırız.
  12. Sonra elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştiririz.
  13. Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştiririz. Soğuk olmalı.
  14. 4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayar, üzerine tereyağını gezdiririz. Her 4 yufkada aynı işlemi yaparız (2 defa). Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı 3’e böleriz.
  15. En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlarız.
  16. Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim keseriz.
  17. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat pişiririz.
  18. Sürenin sonunda pişen su böreği servise hazır. Afiyet olsun!

Börekçi usulü su böreğinin püf noktalarını uygulayarak, evinizde misafirlerinizi şaşırtacak ve onları lezzet şölenine davet edeceksiniz.