KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3191 %0,24
48,8392 %0,45
4.860,71 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Kiraz çabuk mu çürüyor veya küfleniyor? İşte kiraz saklarken bilmeniz gereken yöntemler

Kiraz çabuk mu çürüyor veya küfleniyor? İşte kiraz saklarken bilmeniz gereken yöntemler

Kirazların çabuk çürüme veya küflenme riskini azaltmak için bu faktörlere dikkat etmek, meyvelerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlayacaktır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Kiraz meyvesi, yaz aylarının en sevilen ve lezzetli meyvelerinden biridir. Ancak, taze kirazın çabuk çürüme ve küflenme riski bulunmaktadır. Bu nedenle, kiraz saklarken dikkatli olmak ve doğru yöntemleri uygulamak oldukça önemlidir.

Kirazları saklarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, meyvelerin taze ve sağlam olmasına özen göstermektir. Çürük veya ezik kirazları ayıklamak, diğer kirazların bozulmasını engelleyecektir. Ayrıca, kirazları saklamak için uygun bir ortam seçmek de önemlidir. Kirazları serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek, çürüme riskini azaltacaktır.

maxresdefault-002.jpg

Kirazları saklarken tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise buzdolabıdır. Kirazları buzdolabında saklamak, tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlayacaktır. Ancak, buzdolabında saklanan kirazların nemli olmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Aksi halde, kirazlar çabuk küflenme riski ile karşı karşıya kalabilirler.

Kirazları saklarken kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise dondurmadır. Kirazları dondurarak saklamak, mevsim dışında da taze kiraz tüketebilme imkanı sağlayacaktır. Ancak, dondurarak saklanan kirazların kullanımı sırasında dikkatli olunmalı ve çözülme sürecinde meyvelerin ezilmemesine özen gösterilmelidir.