KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3900 %0,26
48,5091 %0,45
4.843,84 % -0,04
Ara
BBN Haber Yaşam Kırmızı ete lezzet katıyor; Tencereye 1 kaşık ekleyin bakın tadı nasıl değişiyor

Kırmızı ete lezzet katıyor; Tencereye 1 kaşık ekleyin bakın tadı nasıl değişiyor

Kırmızı ete lezzet katmak için kullanılan kuyruk yağı, yemeklere eşsiz bir aroma ve lezzet katar.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Tencereye sadece 1 kaşık kuyruk yağı eklemek, yemeğin tadını tamamen değiştirebilir. Kuyruk yağı, yemeklerinizi daha doyurucu ve lezzetli hale getirebilir. Ayrıca, yemeklerinize hoş bir koku ve renk katmasıyla da bilinir.

Kuyruk yağı, özellikle kırmızı et yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Etin pişerken saldığı lezzetin tamamını içinde barındıran kuyruk yağı, yemeğinizi daha lezzetli hale getirecek doğal bir malzemedir. Ayrıca, kuyruk yağının içeriğinde bulunan doymuş yağ asitleri, yemeklerdeki diğer malzemelerle uyumlu bir tat oluşturur.

Et Kavurma Tarifi

Malzemeler:


- 500 gram dana eti
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber

Yapılışı:


1. İlk olarak etleri küp şeklinde doğrayın.
2. Soğanları ince ince doğrayın.
3. Yeşil biberleri ve domatesleri de küp şeklinde doğrayın.
4. Geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
5. Ardından etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
6. Daha sonra yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin, tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
7. Tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar kısık ateşte pişirin.
8. Etler yumuşayıp suyunu çekince, ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Bu enfes et kavurması tarifi ile misafirlerinizi veya sevdiklerinizi mutlu edebilir, lezzetli bir öğün sunabilirsiniz. Afiyet olsun!