KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2952 %0,25
48,7903 %0,47
4.857,03 % 0,00
Ara
BBN Haber Yaşam Kısır yaparken malzeme listesinde mutlaka olmalı. 1 çorba kaşığı eklenirse lezzeti beşe katlanıyor

Kısır yaparken malzeme listesinde mutlaka olmalı. 1 çorba kaşığı eklenirse lezzeti beşe katlanıyor

Kısır yaparken bilmeniz gerekenler. Hataylılar kısırı böyle yapıyor ve herkes Hatay usulü kısır tarifini araştırıyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kısır tarifini denediğinizde lezzetine hayran kalacaksınız. Sağlıklı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kısır, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak.

Kısır yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Kısır, genellikle bulgur, domates, salatalık, maydanoz ve limon suyu gibi malzemelerle hazırlanan, oldukça sağlıklı ve lezzetli bir mezedir. İşte kısır yaparken bilmeniz gerekenler ve pratik bir kısır tarifi:

3-ajik.jpg

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

KISIR YANINA EN İYİ NE GİDER?

Yaptığınız kısırı çay veya ayranla servis edebilirsiniz. Ancak en doğru tercih mis gibi Türk çayı olacaktır. Kısır kuşkusuz çayla en iyi giden lezzettir. Kısırı ister beş çayında isterseniz atıştırmalık olarak akşam yemeği öncesinde afiyetle yiyebilirsiniz.