KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3144 %0,23
48,6560 %0,44
4.833,95 % -0,47
Ara
BBN Haber Yaşam Kızartma yaparken pek bilinmeyen püf noktalar: Bu tekniklerle hazırlanan kızartma asla yağ çekmiyor

Kızartma yaparken pek bilinmeyen püf noktalar: Bu tekniklerle hazırlanan kızartma asla yağ çekmiyor

Bu püf noktaları doğru bir şekilde uygulayarak hazırladığınız kızartmaların daha hafif ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

Kızartma yaparken kullanılan doğru tekniklerle, lezzetli kızarmış yiyecekler hazırlamak mümkün. Pek bilinmeyen bazı püf noktaları sayesinde, kızartmalarınızın yağ çekmesini engelleyebilir ve daha hafif bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte kızartma yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar:

1. Doğru sıcaklık: Kızartma yaparken yağın sıcaklığı çok önemlidir. Yağın sıcaklığının doğru ayarlanması, yiyeceğin hızlı bir şekilde kızarmasını sağlar ve yağın içine nüfuz etmesini engeller. Genellikle 180-190 derece arasında bir sıcaklık idealdir.

2. İyice kurulama: Kızartma yapmadan önce kullanacağınız malzemeleri iyice kurulamak da önemlidir. Özellikle ıslak olan malzemelerin yağa temas etmeden önce kurulanması, yağın sıçramasını engeller ve kızartma sonucunu olumsuz etkilemez.

3. İnce dilimleme: Kızartma yapacağınız malzemeleri ince dilimler halinde kesmek, daha hızlı ve homojen bir şekilde kızarmasını sağlar. Ayrıca ince dilimlenmiş malzemeler, yağın içine daha az nüfuz eder.

4. Fazla malzeme kullanmamak: Kızartma yaparken tencerenin veya tavada çok fazla malzeme kullanmak, yağın sıcaklığının düşmesine ve malzemelerin yağın içinde yüzmesine neden olabilir. Bu da yağın malzemelere daha fazla nüfuz etmesine yol açar.

maxresdefault-004.jpg

SÜTLÜ BİBER KIZARTMASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 10-12 adet iri çarliston biber ya da köy biberi (İsteğe bağlı olarak acı yeşil biber de tercih edilebilir.)

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı soğuk süt

  • 1 tutam tuz

ÜZERİ İÇİN

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI

  • Biberlerinizi ayıklayıp içini çıkarın.

  • Yıkayıp kuruladıktan sonra biberlerinizi çok küçük olmayacak şekilde 3 ya da 4 parçaya ayırın.

  • Orta boy geniş bir tava içine 1 tatlı kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ya da zeytinyağınızı koyun ve altını orta ateşte yakın.

  • Kızan yağın üzerine biberleri ekleyin. Bu aşamada dikkat etmelisiniz çünkü kızgın yağ ile buluşan biberler parlayabilir, bundan dolayı üzerinize yağ sıçramaması için kendinize doğru kapağı siper yapabilirsiniz.

  • Biberleri bir kaşık yardımı ile birkaç kez karıştırıp hepsinin yağ ile buluşmasını sağladıktan sonra kapağı kapatın.

  • Biberler yumuşayıp renkleri biraz dönünceye kadar pişirin.

  • Kızaran biberlerin üzerine 1 kaşık unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

  • Unu kavurduktan sonra biberlerin üzerine 1 su bardağı soğuk sütü ekleyin. Sütü eklerken unun topaklaşmaması için hızlıca karıştırmayı unutmayın.

  • Sütlü biber kızartması sütü çekip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

  • Ayrı bir tavada sosu için 1,5 yemek kaşığı yağı kızdırıp içine 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyin ve biraz kızdırın.

  • Hazırladığınız sütlü biber kızartmasını sıcak bir şekilde sunum tabağına alıp üzerine de yapmış olduğunuz sosu dökerek servis edin.